sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Varma paketti.

Taattu tupaantuliaisvieminen on ns. hätävarapakkaus! Nämä tämmöiset saajalle räätälöitävät korit, kassit tai paketit (joko näin synttärimäisesti pakettiin kääräistynä tai sitten hienommin sellofaaniin rullattuna) ovat osaltaan hyvinkin perinteisiä tuparilahjoja. Eikä suotta, tässä ei voi kovin pahasti mennä pieleen.
Ja ne, joilla ei sytytä niin hätävarapakkaukset ovat koottuja pakkauksia erilaisista tuotteista. Ne voivat olla ruokaa, siivoustarvikkeita, arjen tavaroita (esim. leivinpaperista folioon ja minigrippusseista teippiin) tai noh, ihan mitä vain! Paketin voi koota saajan mukaan. Onko koti ensimmäinen vai onko saaja jo omat keittiö- ja siivousvälineensä hankkinut vuosia sitten? Onko saaja siivoushirmu, innokas leipuri vai rennommalla otteella elävä fiilistelijä? Jos ei saaja viihdy keittiössä, turhaan ostat säilykkeitä ja kuivatuotteita. Jos saaja on menevä, hän taatusti ilahtuu esim. kiireessä naposteltavista välipaloista. Jos saaja on käsityöihminen, voit koota pakkauksen myös siitä näkökulmasta (akuutteihin käsityökriiseihin pikaliimaa, erikeeperiä, ompelukoneen neuloja..). Kun mietit minkälainen persoona saaja on ja mitkä jutut ovat todennäköisesti sellaisia, jotka arjessa yllättäen loppuvat, niin saat paketista varmasti onnistuneen.

Satunnaisia ideoita, joita voisi myös laittaa hätävarapakkaukseen: tulitikkuja, pattereita, lamppuja (jos tiedät millaisia sellaisia), hätävaraherkkuja, hygieniatuotteita (sellaisia jotka käyvät kaikille), hiuspinnejä/-lenkkejä, kampa, (käteistä), sulakkeita, puhtaat sukat, toimistotarvikkeitä mustekynästä pyyhekumiin, "jeesusteippiä", saunatuotteita, pyöränkuminpaikkaustarvikkeet, mausteita, sammutuspeite, ensiapupakkaus, lemmikeille tarpeita koirankakkapusseista kuivaherkkuihin..

Extravinkki: huomioi myös osat, jotka voisi tehdä itse! Esim. itsetehty mysli/keksit/kuivapatukat/tm, virkattu bambutiskirätti tai esimerkiksi kori, johon kokoat kaikki osat. Vaihtoehtoja on loputtomasti!
Minä kokosin tällaisen "Vau, täällähän on vaikka mitä!"-hätävarapakkauksen ystävälle: laastaria, teetä, nuudelipaketin, tuikkukynttilän, matkahammastahnan, nessupaketin, eväsmehun, sukkahousut, wc-paperia ja reissuun kasvojen pesulapun ("kastele minut" - turpoaa käyttökelpoiseksi kastuessaan). Saaja oli iloinen hyödyllisistä tarpeista, joita ostaisi muutenkin itselleen. Ja minä iloinen - vieminen oli onnistunut!

8 kommenttia:

 1. hyvä lahjaidea!:)

  hei, mistähän sä olet hankkinut sitä mustaa boordi-tarranauhaa, millä tuunailit sen ihanan posliinisen pumppupullon joku aika sitten? Oon etsinyt joka paikasta, mutten löydä :(

  VastaaPoista
 2. Oon itse myös koonnut tuollaisia hätävarapakkauksia. Lähtökohtana on tosin ollut saajan lempiväri ja kaikki tuotteet ovat olleet esim. sinisiä. Kaupassa on ollut ihan eri meininki käydä, kun on värikoodi mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, värikoodaus onkin mielenkiintoinen näkökulma. Hyvä idea, käytän ajatusta jatkossa varmasti hyväksi ;)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hmm. Muistaakseni sellaista pumppupulloa en omista, joten kyseessä taitaa olla joku muu bloggailija :) tulee mieleen, että tarkoitatkohan kenties tätä: http://nippari.blogspot.fi/2013/03/omituinenko.html
  Toivottavasti löydät etsimäsi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vastaus on siis pienelle tulitikkutytölle! :)

   Poista
 5. :) noita on sitten kiva tarvittaessa ottaa käyttöön

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.