maanantai 13. tammikuuta 2014

Yhdessä olemisen pienet ilot.

Kuka lukijoista muistaa avomiehelleni tekemät "kotitreffi-pakkaukset" tai yhdessä keksimämme kuukausittain avattavat "treffikirjeet"? Nyt, kun kullanmurujen ja puspusihmisten rakkauspäivä eli ystävänpäivä taas tulla jolkottaa ihan vain viikkojen kuluttua, päätin nostaa pöydälle mitä pientä ja kivaa me olemme viime vuosina yhdessä tehneet edellä mainittujen kirjejuttujen avulla. Oli se sitten juuri ystävänpäiväksi ideoitu yllätys tai muuten vain arjen piristys, tässä osa parhaista ideoista mitä voisi tehdä yhdessä (kotona). Panostaa voi tuplaten tai sitten vetää ihan simppelillä versiolla, pääasia on laatuajassa ja siinä, että tehdään jotain mukavaa, perusarjesta poikkeavaa. Yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä tuskin voi liikaa painottaa etenkään jo pitkään yhdessä olleilla.

(Pyydän anteeksi kuvien pientä sensurointia. Sumutuksien alle jäivät minun rustaamiani "meidän huumorin alaisia" viestejä ja muita juttuja, jotka suurimmaksi osaksi olivat vain mieheni silmille tarkoitettuja.)
Idea 1: Ensimmäisten treffien uusiminen eli mitä sitä tulikaan tehtyä? Me käytiin ekoilla treffeillä leffassa ja koti-treffin ideana oli katsoa sama leffa uudestaan. Jännä homma, että yleensä muistan juonikuviot todella hyvin, mutta katsomastamme leffasta en muistanut oikein mitään! Tais vissiin vähän jännittää?
Leffapaketin  mukana oli poppareita (me tehdään aina kattilassa) ja parit maustesekoituspussit. (Aikaa noiden tekemisestä on jo niin kauan, että valitettavasti en enää muista mistä näiden reseptit löysin. Hyviä olivat!)
Idea 2: Tehkää, jotain mitä ette ole ennen yhdessä tehneet. Esimerkiksi meidän malliin leivottiin yhdessä suklaakakku. Valitsin reseptin, joka oli ollut kokeilujonossa ties kuinka kauan. Sitten pakkasin valmiiksi kaikki kuivat ainekset pusseihin mitattuna. Muistan, että kakun leipominen oli yhtä toheltamista eikä se nätiltä näyttänyt, mutta oli se kyllä suussa sulavaa! Taidettiin syödä se yhteen iltaan (noloa).
Idea 3: "Kotikylpylä"-paketti. Pistä yhteen esimerkiksi pesulaput (ittetehty), kuorinta (sekin ittetehty), hierontaöljyä ja hierontalahjakortti (itte, hah), kasvonaamiot.. Muita ideoita: saippuat, jalkahoidot, saunahoidot.. Kasvonaamioita vähän epäilin etukäteen, mutta ainakin täällä mies kokeili sitä ihan tohkeissaan (en sitten kertonut tätä tietoa eteenpäin) ja tuumasi , että voitaisiin tehdä naamioita toistekin!
Idea 4: Persoonallisuus peliin. Minä olen persoonaltani luova ja taiteellinen, joten keksin luoda meille "kuvistunnin". Inspiraatioksi piirustuslehtiö, vesivärinapit, pensselit ja ohje "maalataan toistemme kuvat".
Edellisen kanssa sama idea, mutta miehen musikaallisuuteen painotettuna. Vinyylistä tehdyt plektrat (ohje: Morning Creativity), rytmimuna (yhteenteipattu iso pääsiäismunan hylsy, sisällä riisiä. Ohje: Morning Creativity) ja vinyylistä tehty lasinalunen. Nämä olivat lähinnä rekvisiittaa, itse pointtina oli se, että mies olisi opettanut minulle kitarallaan jonkun lyhkäsen luritelman, mutta sitten..miettikää..minä vetäydyin hommasta..! Tuli pupu pöksyyn. Ei pystynyt.
Idea 5: Ottakaa lököttelyaikaa. Jos yhdessä nukkuminen on ihan parasta luksusta niin kai sillekin voi ottaa ihan erikseen "omat treffit"? Me ainakin otettiin. Oikein panostettiin sallittuihin päikkäreihin isolla peellä. Puhtaat viltit, puhelimet kiinni, lökövaatteet, koira jalkojen lämmittäjäksi ja sitten vain aikaa nukkumiselle. Noita (rumasti) koristelemiani tuoksukynttilöitä ei kuitenkaan poltettu, se ei olisi ollut viisasta paloturvallisuuden takia.
Idea 6: Illallinen kahdelle. Jos johonkin voi panostaa niin hyvään ruokaan. Settiin kuului hyvin pukeutuminen, yhdessä neljän ruokalajin kokkaaminen, kunnon kattaus ihan jopa paikkakortein (haha). Rekvisiitaksi lisäsin mm. servetit, virkatun rusetin ja välipalasuklaan, jotta jaksaa kokata kaikki sapuskat.
Idea 7: Jalostettu illallisen jatkokappale eli "bileet kahdelle". Pikkubile-paketissa oli mm. naposteltaviin reseptejä, drinkkiohjeita, juomiin paperilippuja, lista "bilemusiikista" ja ohje kuinka selviytyä mahdollisesta krapulasta.
Koska mukaan ei mahtunut isommin juomapuolta, lisäsin vain pienet alkomahooliputelit. Ohessa oli kuitenkin kuponki, jossa jotain tyyliin "lunasta tällä tiketillä lisää juotavaa" (jotka olin varannut syrjään tätä varten).
Idea 8: Peli-ilta! Oikeasti, pariskuntien pitäisi pelata toistensa kanssa. Oli se sitten nettipeli, pleikkari, lautapeli, korttipeli.. Tietenkään, jos toinen huono häviäjä, pelaaminen ei ole hyvä idea.. Mutta meillä oli ainakin kivaa! Peli-iltaan kuului mm. ostamani Torni-peli, matkakorttipakka, netistä tulostamani Yatzy, tekemäni tictactoe-peli (laatan päälle ruudukko ja koristekivistä pelimerkit) sekä kynä ja valmis tulostaulukko kumpi voitti mitäkin..
Ja lopuksi muutamia otoksia, että kyllä me 95% kaikki treffit "suoritettiin". Tässä mm. kuvia peli-illasta.
Pelottavan paljon illanviettoihin sisältyi herkuttelua ja juomista. Kaloreita, viiniä ja naururyppyjä, siinä on hyvä muistojen arvoinen kolminaatio! (Ja nyt alkoi tekemään ihan hirveästi mieli noita rosmariinilla maustettuja ja paahdettuja manteleita, voi luoja nuo oli hyviä! Yummmmmmmmm!)

Noh kutkuttiko joku idea tekemään jotain kivaa yhdessä sen toisen puoliskon kanssa? Muitakin ideoita saa jakaa.

12 kommenttia:

  1. Onpa kivoja! Vielä kun on vain olisi se joku jonka kanssa olla ja tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Voi, kyllä se vielä joskus tulee! Ja ennen kuin se tapahtuu, monta ideoista voi toteuttaa ihan vaikka parhaimpien ystävien kanssa! :)

      Poista
  2. Olipa kekseliäs tää sun paketti! Taidanpa varastaa muutaman idean.. :)

    Sulla on muutenkin ihan superhieno blogi. Oot mun vakkarilukulistalla kärkipäässä ja innolla aina odotan uusia postauksia. Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

    toivoo Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasta vain ideoita, käyttöön on tarkoitettu ;) Jätit Pipsa tosi ilahduttavan kommentin, kiitos! On kiva kuulla, että tykkäät lueskella juttujani. Toivottavasti näin myös jatkossa. Hyvää tätä vuotta myös sinulle! :)

      Poista
  3. Meillä ainakin mies tykkää kasvonaamioista ja muutenkin naaman "hipluttamisesta". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hipluttaminen! Mahtava sana, taidan sisällyttää sanavarastooni! :D

      Poista
  4. Kun joskus näistä treffikirjeistä kirjoitit, ne jäivät mieleen ja toivoinkin että jaat ideoita vielä joskus. Kiitos paljon, mahtavia juttuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :) vähän siihen meni aikaa, mutta parempi edes joskus kuin ei koskaan ;)

      Poista
  5. Ihana idea laittaa tarvikkeet mukaan paketteihin! Itse tein joululahjaksi antamani kalenterin oheen treffipurkin, jonne taittelin lappusia erilaisilla treffi-ideoilla, mm. aika monet listatuista! Koodasin laput eri värein vuodenaikojen mukaan, ja kirjasin päälle onko kyse maksullisesta tekemisestä, aktiivisemmasta vai laiskemmasta toiminnasta, ruokailusta yms yms. Nyt kun treffeillään, on mukana aina pieni yllätysviba kun kumpikaan ei tiedä mikä idea sieltä nyt tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, koodaus onkin kyllä kanssa aika kiva idea etenkin, jos ideoita on paljon. Toivon teille kivoja treffejä! :)

      Poista
  6. Aivan ihana idea! Varsinkin nyt pienen lapsen vanhempina kliseisesti kahdenkeskeinen aika jää tosi vähälle, joten tämän idea tulee meillä ehdottomasti käyttöön! Kiitos! :) Eksyin blogiisi hama helmi juttuja netistä etsiessäni ja taidankin jäädä lueskelemaan juttujasi jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :) voin kyllä kuvitella kuinka pienen lapsen kanssa yhteinen aika voi jäädä vähälle huomiolle. Se on kyllä asia, jota kannattee vaalia :) tervetuloa lueskelemaan jatkossakin! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.