sunnuntai 10. elokuuta 2014

Mandala.

Kun pitkään istuu paikallaan, tulee levoton olo. Nggghhhhh! Pakko saada tehdä jotain! Ei vain jaksa, pakko saada tauko hommista! PAKKO! Jotta aivot saivat vähän levähtää, päätin ottaa pienen rentouttavan askartelutuokion.
Näin aikaisemmin upean tarroista tehdyn mandalan-kuvion (täällä: Honestly WTF: DIY Sticker Mandala) ja tahdoin tehdä jotain samankaltaista mustavalkoisena. Kun mustia ja valkoisia tarroja ei ollut edes tulitikkuaskin vertaa, päädyin leikkaa-ja-liimaa-versioon. Mikäs sen rentouttavampaa, kuin pieni leikkely ja palasten sommittelu, ajattelin.
Inspiraation mukaisesti aloitin homman apuviivojen tekemisellä. Tulin samalla miettineeksi, että milloinkohan viimeksi olen käyttänyt harppia? Lukiossa? Vähän piti jopa miettiä, että miten tätä värkkinettä edes käytettiin?!
Sitten rentouttava askartelutuokio kääntyi useamman tunnin eikö-tämä-ole-jo-valmis-!!-kiroiluksi. Ei se samojen silppujen (ja vähän huijasin, ei jaksanu symmetrisiä kuvioita tehdä) leikkely niin hauskaa ollutkaan. Mutta lopulta kävikin niin, etten malttanutkaan lopettaa..Vielä nämä yhdet, ja nämä, ja vielä nämä, ihan kohta lopetan, eikun vielä nämä, ja tähän lisää.. Aina sama homma, ensin ärsyttää, sitten jääkin koukkuun.
Ajattelin mandala-kuviota ihan kehyksissä seinällä, mutta toistaiseksi iskinkin sen lipaston päälle sellaisenaan. On muuten hauskaa, kuinka nuo jotku "metalli"pintaiset osat heijastavat..! Ovat ohan kuin pienet peilit!
Loppuun pieni kevennys: oletteko tienneet, että olemassa on PINKKIÄ ja KELTAISTA paperiliimaa? Kahmasin paremmin katsomatta liimasetin mukaan ja vasta kotona huomasin: "Pink / Yellow Glue Stick". Hmmm? Eihän nää nyt värillisiä voi olla? Kyllä muuten voi. Nyt vähän ärsyttää. Mihin noita sitten käyttäisi? Pitää kai alkaa tekemään myös pinkin ja keltaisen väriset mandalat niin saa liimoja pois! Voi pee.

14 kommenttia:

 1. Aivan U-P-E-A mutta tuollaisella on varmasti hermoja raastava puolensakin kun tekee ;)

  p.s. H&M myy taas euron hintaan niittejä (oikea hintahan olisi 4.95/pussi)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Niin kommentista kuin vinkistäkin. Kävin heti katsomassa, mutta ei ainakaan "meidän" hennesissä ollut euron niittejä. Olivat joko loppuneet tai sitten en vain nähnyt niitä :(

   Poista
 2. Ihana! Nyt mullekin tuli himotus alkaa tehdä jotain samantapaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ehdottomasti tee oma versio, inspiraatiosta tuumasta toimeen vain! :)

   Poista
 3. Tulipa toosi kaunis ja mielenkiintoinen lopputulos. Sanoisinpa ympyrän muistuttavan 60-l tarjotinta ;) Niin, kaikkeen käsillä tekemiseen voi tod jäädä koukkuun, JOS ei hirveesti mee pieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sama assosiaatio 60-luvun tarjottimesta tuli mullekin! :D

   Poista
 4. Ihan sairaan siisti! : ) Voisin itsekin harkita tommoisen tekemistä, aivan mainio tekosyy luistaa kirjoituksiin lukemisesta.... Kuivuuko noi liimat värillisiksi vai tuleeko niistä läpinäkyviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) Hyvä kysymys, en tullut itse ajatelleeksi! Pitääpä testata, mutta ainakin voisi luulla etteivät kuivu läpinäkymättömäksi..ehkä?

   Poista
  2. Mulla oli pinkkiä tapettiliisteriä, näki mihin oli levittänyt sitä. Kuivui värittömäksi, kätevää :)

   Poista
  3. No mutta värillinen liisterihän on mahtava idea! Kuivuisipahan nuo liimatkin värittömäksi ;)

   Poista
 5. Haha, ostin saman setin liimapuikkoja, mutta kyllä ne kuivui värittömiksi, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin (huh!) totesin itsekin, kun niitä nyt vihdoin testasin :)

   Poista
  2. Ihan älyttömän hieno! Tee vaan silti keltanen ja pinkki versio vaikka värittömäksi kuivuisikin. Oon muuten nähnyt tuota liimaa myytävän sinisenäkin;)

   Poista
  3. Kiitos Venla :) Oo, sininen kuulostaa jännältä ja toimivalta, nuo pinkit ja keltaiset eivät juurikaan vähän värillisellä paperilla edes näy, valkoisella kyllä, mutta muuten ei värillisyydestä ole "hyötyä". Sininen ehkä näkyisi paremmin!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.