sunnuntai 31. elokuuta 2014

Mieliaamupala.

Tänään tein aamupalaksi ensimmäistä kertaa banaanipannukakkuja. Ja voi elämä, että oli niiiin hyviä! Kyllä starttasi elokuun viimeinen päivä aurinkoisin mielin, kun lappasi suuhun vähän pannaria, mansikoita, hunajaa ja turkkilaista jogurttia. Kuvasta voisi luulla, että kermavaahtoa on mussutettu heti aamutuimaan, mutta eihei, jukkurttia se oli.
Yleensä laitan pannareiden päälle aina vähän tomusokeria. Ennen tuli tomuteltua pitkin pöytätasoja lusikan kanssa, mutta sittemmin käytössä on ollut vanha maustepurkki. Kyllä on kuulkaas kätevä sirotin tomusokerille!
Banaanipannukakkujen resepti on Sara Karlssonin Mieliruokaa-reseptikokoelmasta. Vähän tuli lennosta vain ohjetta muunneltua, kun mm.soodaa ei ollutkaan ja tuplasti-leivinjauhetta-mututuntumalla mentiin ja hyvin onnistuttiin.
Tuo reseptivihkonen on kyllä näppärä, pieni kokoinen ja siinä on paljon aamupala-reseptejä. Niitä aion jatkossa etenkin viikonloppuisin kyllä kokeilla. Hyvällä aamiksella päiväkin sujuu paremmin, eikö?
Ja koska muistin, että vahingossa sainkin näitä kirjasia yhden sijaan kaksi, enkä toisella mitään tee, annanpa sen pois. Kun kerran käynnissä on jo koru-arvonta, lisäänpäs tämän kirjan myös arpajaisten toiseksi palkinnoksi. Halukkaat voivat skabata kirjan saamisesta arvonta-postaukseen kommentoimalla. Jo arvontaan osallistuneet ovat automaattisesti myös tämän kakkospalkinnon arvonnassa messissä.

6 kommenttia:

 1. Voi miten kivaa: tuplapalkinnot jaossa ;) Ihanan näköinen aamupala, slurps!

  VastaaPoista
 2. Oiiii hyvä aamupala kyllä pelastaa päivän! Meillä oli vuosikurssin sunnuntaibrunssi eilen uuden lukuvuoden virallistamiseksi, ai että kun oli nannaa! :----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunssit ovat aina, etenkin jos seura on mitä mainiointa ja vielä brunssille on jotain juhlistamisenkin aihetta! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.