tiistai 25. marraskuuta 2014

Infinity-kotelomekko.

Viime viikonloppuna pikkujouluiltiin. Sain hyvän syyn tehdä vihdoin valmiiksi syksyllä keskeneräiseksi jääneen mekon.
Samalla mekon infinity-mallilla olen tehnyt minimittaisen mekon, kellohelmaisen juhlamekon ja myös täyspitkän iltapuvun. Nyt uusi infinity-mekko on enemmän kotelomekkomainen. (Ks. mainitut linkit mikäli olet kiinnostunut enemmän infinity-mallista. Ensimmäiseksi mainitusta postauksesta löytyy myös linkki mekon alkuperäiseen tutoriaaliin.)
Ja tässä mekko vielä kokonaisuudessaan (alla säädyllisyyttä lisäävä tuubitoppi). Parit käpöset kuvat ennätin ottaa ennen kuin kaikki vähäinenkin päivänvalo katosi kaamoksen pimeyteen. Kankaana tuhti, mutta joustava trikooneulos, joka on ihanan lämmin sekä mukava päällä - ja sehän sopii näin kylmän kauden kemuihin. Parasta mekossa on myös sen muuntautumiskyky ja helppous. Ei vetoketjuja, ei nappeja. Ei tarvitse kuin sujahtaa mekkoon ja solmia kerran olkaimet hyvin, se on siinä.
Tarkkasilmäinen saattoi bongata edellisistä kuvista killukkeen kaulasta. Se on tämä itsetehty blingbling-kaulakoru!
Kaulakorun pariksi tein yksinkertaiset pallo-korvikset, nivel-sormuksen, helmisormuksen (pihdeillä rengas auki ja helmet liimalla renkaaseen) ja helmipinnin (inspiraatio täältä: yes missy: Pearl hair pins)
Mutta kaikista mieluisin on kyllä tämä pallo! Pujotin pallohelmen suoraan ketjuun (mutta ensin poistin lukon vastakappaleen, jotta pystyin pujottamaan ketjun helmen läpi ja laitoin lopuksi lukon vastakappaleen takaisin ketjuun) ja lopputulos on ihanan yksinkertainen, mutta silti näyttävä.

4 kommenttia:

 1. Ihana mekko ja noi korut kyllä kruunaa kokonaisuuden. Oliko hyvät pikkujoulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Kyllä oli todella kivat pikkujoulut, kiitos kysymästä! :)

   Poista
 2. Jess! Onneksi on vapaapäivä ja kangaskauppa auki. Perjantai-siivouksen jälkeen suunta siis sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellähän innostuttiin, mahtavaa! Eikun ompelemaan! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.