keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tilkuista rättejä.

Siinä on pinkka epämääräisiä rättejä. Löysin jemmapussin pohjalta fleecetilkkuja ja muita äläskelpoisia aka huonokuntoisia fleecepaloja (plus pienen froteepyyhkeen) ja mietin, että apua mitäs kummaa varten näitä syrjään keräsin?
Ai niin, näitähän niistä piti leikellä ja ommella. Kauan se otti toteuttaa, mutta nyt kaikki palat ommeltu tällaisiksi.
Ja mitä ne on? Moppirättejä! Kyllä nyt on ekologista siivousmeininkiä, kun on kierrätetyt ja pesua kestävät (mutteivat ehkä katsetta kestävät) rätit. Kyllästyin siihen, että mopin ja siivousliinan väliin piti laittaa pehmusteplätyskä, joka ei oikeen enää ajanut asiaansa. Nyt ei tarvitse enää pehmustetta väliin, kun rätti itsessään toimii pehmusteena. Fleece on myös siitä hyvä, että ainakin minun mielestäni se sähköistyy just sopivasti ja kerää kaiken kuivan pölyn, hiukset ja koiran karvat mukaansa.

Menin mistä aita on matalin ja ompelin vain päihin "taskut", vaikka hifistelijä olisi tehnyt tarranauhat tai nepparit. Mitäs suotta, menee ilmankin. Olen nähnyt myös muita versioita kuten froteisia (minäkin kokeilin pari tehdä) ja virkattuja / neulottuja. Kun myös pörrösukat soveltuvat, miksei myös vanhat neulepaidat?
Kyllä nyt passa hinkata lattioita, pisteet kotiin Sinin siivousapurille. (Tosin tuo pätkä on vain arjen pikkusotkuissa mukana, varsinaisina siivouspäivinä vaihdan parempaan teleskooppivarrelliseen monitoimimoppiin.) Ps. Huomaa arjen look: löksöpöksyt ja villasukat mätsättynä moppirättiin, enough said.

5 kommenttia:

 1. Sä ajattelet jopa sukkien sopivuutta rättiin, hienoa arjen designia :D :D

  VastaaPoista
 2. Hei pitkästä aikaa :) Luin aiempiakin postauksia, kun ei ole tullut vähään aikaan täällä käytyä.:/ oli hyviä ideoita mm. se suihkuun säilytys juttu :) Tämäkin hyvä idea. Itse tosin käytän allergisena staattisia siivousillinoja, mutta ne on aika ärsyttäviä, kun ei siinä mopin (ei sini, joku edullinen) päällä ole niitä reikiä mihinkä pujottaa ja liinatkin on sitten liian isoja! :/ Mietin just saisko niistäkin ommeltua tällä tyylillä "taskuja" :D Ja jos kerran on isojakin niin saisko kaksi jopa yhdestä.. hmm. pitääpä suunnitella.
  t.Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Roosa! Tee ehdottomasti isoihin liinoihin taskut (sivukappaleethan voi ommella reunoihin myös jostain muusta joustavasta kankaasta) niin siivouskin on sitten astetta helpompaa ja mieluisampaa ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.