tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kimono - helppo tutoriaali.

Tykkään kaikenlaisista "liehukkeista". Vaatteista, jotka ovat mukavia päällä, niihin voi kivasti kääriytyä, jotka suojaavat ja kaiken lisäksi ovat helppoja tehdä. Sellainen on yksinkertainen kimono! Tein ensimmäisen kimonon parisen kesää sitten (ks. postaus). Talvella tein neuleisen version (ks. postaus) ja nyt trikoisen.
Tuo kangas on tosi kiva! Ohut (eli toivon mukaan myös mukavasti hengittävä) ja kuosikin on hauska, vähän marjamainen.

Mutta se tutoriaali päälle (ihan koska tiedän, että siellä on myös teitä aloittelevia ompelijoita ihan varmasti):
Tee se itse helppo ja nopea kimono mistä vain kankaasta

Leikkaa näin: Aseta kangas kaksinkerroin (taitteen leveys sen mukaan kuinka pitkät "hiat/olat" tahdot, toinen mitta tulee suoraan pituudesta kaulalta tahdottuun helmapituuteen. Leikkaa edestä keskeltä (voit taittaa kankaan tai mitata ihan mittanauhalla, jotta leikkuu tulee suoraan). Muuta leikkaamista ei tarvita!

Ompele näin: Jos kangas ei rispaannu, voit mennä siitä mistä aita on matalin ja ommella vain sivusaumat (punaiset viivat) yhteen oikeat puolet vastakkain. Jos haluat tehdä huolitellumman version, huolittele (eli käänne nurjalle ja ompelu päältä) helma, etuosa ja hihansuut.

Tähän trikoiseen tein itse kaitaleet, koska pelkkä kääntäminen ei riittänyt, vaan reunat rullautuivat rumasti. Kaitaleiden ompelemisesta voit lukea lisää tästä mekko-tutoriaalistani (ks. vaihe 4).
Helppo valmistaa ja helppo pitää. Tykkää kimonoista myös siksi, että ne on superhelppo viikata vaatekaappiin. Lähes laatikkoja kun ovat, niiden taittelu luonnistuu hetkessä.

10 kommenttia:

 1. ONPA SUPERHELPPO OHJE! En edes tajunnut, että voisi olla näin helppoa tehdä noin kiva vaate! :O Täytyy laittaa kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on, helppo! :) yllättän monta erilaista vaatetta voi ommella yhtä helposti ilman monimutkaisia osia tai kummallaisia saumoja :) suoraa ommelta vain! :) Kerro miten onnistui, jos kokeilet :)

   Poista
  2. Varmasti kerron! :D Ajattelin, että jos onnistuu TOSI HYVIN, voisin pyöräyttää siitä omaan blogiini vähän sisältöä ja linkittää tähän ohjeeseesi :) Täytyy vain toivoa, että mielenkiinto riittää - ompelukonetta kun en omista. Onneksi kuitenkin käsitikkaus on aika nopeeta ja läheisestä kangaskaupasta saa niin upeita kankaita, ettei tätä voi olla tekemättä ♥

   Poista
  3. Oijoi, käsintikkaamalla kyllä tarvitaan mielenkiintoa! Ehkä hankit sellaisen "matkaompelukoneen", jolla tikataan käsin suoraa ommelta? :D Niitä ainakin saa Tigerista halvalla.. (laadusta en sitten tiedä..)

   Jos lähdet ompelemaan käsin niin valitse huolella kangas! :) sellainen mikä ei rispaannu tai rullaudu niin reunoja ei tarvitse huolitella :)

   Poista
 2. Onko tässä kuinka iso kangaspala?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt heitit kysymyksen, johon en pysty tältä istumalta vastaamaan tarkkoja mittoja, on sen verran vanha jo tämä ompelus. Voit varmaan arvioida tarvitsemaasi kangaspalan kokoa mittaamalla olasta helmaan ja halutun ns.hiha-hiha-mitan :)

   Poista
 3. Ehkä hölmö kysymys mutta voisiko vastaava onnistua ohuesta puuvillasta (tilkkutyö puuvilla)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole hölmö kysymys :) Hyvin voisi onnistua, jos puuvilla on laskeutuvaa. Luulisin, että puuvilla ja viskoosi(sekoitteet) voisivat toimia tässä silti parhaiten :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.