lauantai 10. kesäkuuta 2017

Virkattu dekolteehuivi.

Kaivattu kesän lämpö saapui vihdoin ja niin myös tuli muistutus auringon negatiivisista puolista. Aurinkorasva ei riitä tällaiselle muumi-iholle, joten etenkin näin alkukesästä suojattava ihoaan myös vaattein. Dekoltee erityisesti on herkkä ja saa aurinkoa helposti. Tänä vuonna apuun tulee virkattu dekolteehuivi!
Se on ilmavasti ruutuvirkattu eli ei lainkaan kuuma tai hiostava. Se on myös pieni ja kapea, vain dekolteen alueen suojaava.
Tein huivin Bali-langasta, jonka bongasin Lankamaailmasta 1e/kerä. Vähän yllätyin lankavalinnastani! Menin hakemaan jotain neutraalia, harmaata kenties ja päädyin vihreäpohjaiseen ja hiukan riemunkirjavaan lankaan. Joskus voi yllättää itsensä!
Inspiraationa ja mallin pohjana käytin tätä ohjetta: naztazia.com / Crochet V Scarf. Käänsin ja muutin ohjetta lankaan sopivaksi. Kolme kertaa piti startata uusiksi, jotta sai kivan kokosen. Tein myös muutoksia huivin päihin. Kavensin niitä kaareviksi ja lisäsin päihin sekä keskelle langasta isot hapsut.
Kiva ja nopea virkkausprojekti! Ja helposti muunneltavissa oleva huivimalli. Kiva asuste myös.

EDIT // Ohje lisätty huiviini - katso tästä postauksesta!

4 kommenttia:

 1. Hei! En osaa lukea englanninkielisiä ohjeita. Saisiko mitenkään jonkinlaista ohjetta tumpelolle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Jotain pientä kässäprojektia kaipailinkin kun kävin tänään läpi lankavarastoani. Ja tämä tulisi todella tarpeeseen. T. Toinen muumi ☺.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, tämä on just kiva pieni kässäprojekti :) Ja hyvinkin tarpeellinen meille muumeille ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.