perjantai 16. kesäkuuta 2017

Origami kynäpurkki.

Ooh, jännittävää! Paperista kynäpurkki! Aattelin, että nyt ei kyllä onnistu, mutta onnistui sittenkin! Siinä se on, kynäpurkki paperista taittelemalla. Purkkiin ei tarvitse muuta kuin 7 vahvaa paperiarkkia (itsellä helmiäispaperia, kopiopaperia paksumpaa), sakset ja liimaa. Ja alta löytyvän linkin taitteluohjeeseen.
Tutoriaali täällä: Robeen / Folded penholder. Teksti on englanniksi ja oletettavasti saksaksi, mutta pelkästään kuvista kyllä tajuaa taittelun. Se oli yllättävän helppoa. Valmista kuvaa tai purkkia livenä katsomalla ei voisi hoksata kuinka helposti se muodostuu.

Purkkiin tarvitsee taitella vain kuusi lohkoa 20 x 20 cm kokoisesta neliöstä. Niistä tulee kolmiomaiset kappaleet, jotka liimataan kasaan (tää kohta ei mennyt minulla niin kuin piti, kuten näkee ekasta kuvasta...mutta vaikka kappaleet eivät yhdisty keskustoistaan täydellisesti toisiinsa, pysyy purkki kasassa eikä käytössä keskustaa edes näe). Lopuksi yhdestä arkista liimataan pohjakappale.
Kynäpurkki kävisi muuten myös hyvin virkkuukoukuille tai miksei myös meikkisiveltimille. Vaikka ja mitä voisi lokeroihin lajitella. Jos pinnat vielä lakkais, kestäisi purkki vähän kosteuttakin (ehkä). Itse vien tämän työpaikalle tusseille.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.