sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Virkattu dekolteehuivi - nyt ohje!

Dekoltee-huivini sai useamman pyynnön ohjeesta (lähinnä Facebookin kässäryhmässä), joten tässä se tulee:

Katso pohjalle dekoltee-huivin esittelypostaus tästä. Alkuperäinen huivin inspiraatio ja malli-ohje tässä blogissa (englanniksi). Alkuperäinen ohje kannattaa myös tsekata, alla on vain minun mukailtu versio.
Virkattu dekoltee-huivi: Lanka: Miss Tricot Filati Bali. Langanmenekki hapsujen kanssa lähes 100 g. Virkkuukoukku nro 3.

Virkkaa näin: 1. krs: Tee 131 ketjusilmukkaa (kjs) ja merkitse silmukkamerkilla 131. silmukka. Tee toiset 131 kjs. (Huom: tarkista pituus, jos haluat huivista lyhyemmän tai pidemmän, vähennä tai lisää silmukoiden määrää merkin kummaltakin puolelta yhtä paljon). 2. krs: Tee koukusta laskettuna toisesta silmukasta alkaen jokaiseen silmukkaan 1 kiinteä silmukka (ks). Poikkeuksena merkattu 131. silmukka, tee siihen 3 ks ja siirrä merkki keskimmäiseen silmukkaan. 3. krs: Tee 3 kjs, 1 pylväs (p), *1 kjs, jätä yksi silmukka väliin,  1 p*, toista *-* kerros loppuun asti. Poikkeuksena merkattu silmukka, tee siihen p, kjs, p, kjs, p, kjs ja siirrä merkki keskimmäiseen pylvääseen. 4. krs: Kuten edellinen kerros, mutta tee merkattuun silmukkaan p, kjs, p, kjs ja siirrä merkki kohtaan ennen toista pylvästä. Toista kerroksia 3. ja 4. haluttu määrä (esim. pylväskerroksia yhteensä 11 krs.). Lisää viimeinen kerros: tee jokaiseen 1 ks, merkattuun silmukkaan 3 ks. Päättele. Tee keskelle ja päihin noin 10 cm hapsut. Kiinnitä hapsut käsin ompelemalla.

Jos haluat päistä kaarevat, vähennä silmukoiden määrää päistä. Jätä alusta ja lopusta 2 s virkkaamatta ja aloita uusi kerros yhdellä ks:lla ketjusilmukan kohdalta. Viimeistele myös kaarevat päät vikalla ks-kerroksella.

Kysy toki, jos on epäselvyyttä! Malli on kyllä helppo ja moneen muunneltavissa. Ruutuvirkkauksen sijaan voisi myös tehdä moni muita silmukoita. Kunhan aina lisää keskimmäiseen silmukkaan triplat niin etuosa muodostuu. Kerro, jos kokeilit ohjetta. Näkisin mielelläni myös valmiita dekoltee-huiveja!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Omani näyttää tältä: http://handmadebymillimari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ole hyvä vain ja kiitos, kun näytit valmiin huivisi :) näyttää hyvältä!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.