maanantai 20. marraskuuta 2017

Messujen antia.

Tampereen kädentaitomessut! Ne tuli ja meni. Olin messuilla työreissulla tutustumassa ja tapaamassa uusia ja vanhoja yhteistyökumppaneita, en siis bloggaajana eikä siten ollut aikomus blogata aiheesta lainkaan, mutta ehkä nyt kuitenkin vähän pienesti? Ihan vaikka näin ostoksien näkökulmasta. Tuli tehtyä uusia kivoja hankintoja!
Ompeluun ostin Ikasyrin Desert Skull -joustocollegea (koska sen jätin Oulun kässämessuilla ostamatta ja se jäi kaivelemaan), Verson Puoti imi myös mukaansa ja ihastuin Pupujemma-digitrikoopalaseen.

Pia Westerholmin printit olivat uusi tuttavuus. Vähän myös yllätyin, kun valitsin silityskuvia ja valmiiksi painetun tilkkupalan mukaani. Olen tehnyt silityskuvia viimeksi varmaan alakouluikäisenä!
Kun halvalla sai, hankin myös koukkuamispuikot kahdessa koossa ja Kehrän valkoista heijastinlankaa. Näitä tässä viikonloppuna jo vähän testailin, mutten saanut mitään järkevää aikaan.

Mihin muualle voi heijastinlankaa käyttää kuin tyyliin pipoon, huivin ja säärystimiin? Pipoksi minulle turhan paksua lankaa, huivia en tarvitse ja säärystimiin valkoinen on väärä valinta. Äh, ois sittenkin pitänyt ottaa se musta lanka. Olisi voinut tehdä vaikka koiralle jonkin neuleen.
Askartelutarvikkeista sain vaihdoin hankittua "vuoden hittiuutuksia" eli korkkikangasta ja vegaaninahkaa ts. nahkapaperia (saa myös Ullakalta niiden verkkokaupasta), Paapolta palloketjuja (koska ruusukultaa ja mustaa tulee harvemmin vastaan!), Suomen paperipyyhkeeltä mustia Sharpie-tusseja (koska niitäkin tulee yksittäin harvoin vastaan).

Ja juuri kun tuli ääneen ihmeteltyä miten kummassa lasihimmelit ne vielä myös näkyy messuilla vuodesta toiseen, ostin parit pussisetit itselle - kun poiskantohintaan sai! Ehkä se on testattava tämäkin hitti?
Nukkekotimessujen osastolta löytyi paljon pientä ihmeteltävää. Miniatyyrit viehättävät ja näin tosi monessa pikkuesineessä mainiota korumateriaalia. Pienet koot ja isot hinnat. Siksi kotiin toin vain tämän minikokoisen bambin. Se oli kokoonsa nähden kyllä aivan liian kallis, mutta se on vaan niin hirmuisen söpö! Aion laittaa sen ehkä jonkinlaiseen jouluiseen asetelmaan. Tai jouluna juhlakakun päälle koristeeksi.

Ja sitten katsotaan muutama hitti, mikä jäi siellä täällä messuilta mieleen:
Tonttuovet

Oli jos minkälaista tonttuovea tarvikepaketteineen. Yksinkertaista (kuten vasemmalla, en muista miltä osastolta) ja vähän suurempaa - kuten oikealla TuuliaDesignin osastolla. Se ei ole ovi, vaan kunnon tonttukoti! Siinä on valot ja kääntöpuolella parissa kerroksessa tasot. Oma pahvinen tonttuovi jäi vähän kauemmas (ks. kierrätetyn tonttuoven tutoriaali tästä)..
Tupsut

Oli se sitten langasta pompom tai tekokarvasta "turkistupsu", näkyi niitä paljon. Ja eikä siinä, onhan ne aika valloittavia. Itse lisäsin oman tupsun ommeltuun pipoon ihan vasta  (ks. ommellun tupsupipon helppo tutoriaali tästä). 
Heijastimet

Näissäkin oli niin monta muotoa ja tyyliä kuin oli myös tekijääkin. Itselle jäi erityisesti mieleen tämä Vuoden 2017 uutuustuotteen kilpailun yksi osallistuja - talutushihnaheijastin Tikkerperiltä. Kuinka yksinkertaisen nerokasta! Vähän vastaavanlainen oli joskus minullakin, mutta ei lainkaan noin toimiva. Tekemiäni heijastinjuttuja voi katsoa vaikka tästä heijastin-koosteestani.
Ja mitä muita pieniä ideoita jäi mieleen? 

Niitä on paljon, mutta mainittakoon vaikka 1) Paapolta helmin koristetut puukuuset (ihanan minimalistista!), 2) huopapalloista tehdyt lyhdyt (apua, kuka tunnistaa kenen pisteeltä?), 3) Ninnimoin hauska joulukalenteri-kortti (pitäiskö tehdä oma versio tussilla?) ja 4) jättilangasta neulottu viltti, joka olikin ripustettu suureksi seinävaatteeksi! Tämä somista taisi olla Suuri Käsityö -lehden osastolla. Aika kaunis vai mitä?
Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä..! No ne vegaaninahat ja korkkikankaat! Ai, että inspiraation määrää! Näitä vähän himoittaisi jo leikellä, mutta taidan hillota rullat syrjään ja palata niihin vasta joskus ensi vuonna. Jottei tulisi silputtua mihinkään turhaan, vaan kunnolla miettisi mitä omaa näistä keksisi. Mahdollisuudet ovat kuitenkin aika hienot. Voi vaikka värjätä, mikä oli minulle uutta tietoa! Onko teistä joku käyttänyt jompaa kumpaa materiaalia? Any tips?

Kaikkiaan messut olivat mukava kokonaisuus. Perjantaina ei ollut hirveetä ruuhkaa ja lähes kaikki tuli kierrettyä läpi. Näytökset menivät ohitse, mutta oli kiva hypistellä ja tutustua tuotteisiin sekä kohdata uusia kädentekijöitä ja kuulla inspiraatioista sekä tarinoista tuotteiden takaa. Oli hauskaa huomata kuinka käsillä tekeminen yhdisti messukävijöitä. Kuulin kuinka toisilleen ventovieraat keskustelivat tuotteista ja ideoista kuin tutut konsanaan. Minultakin eräs nainen kysyi kassajonossa mitä aion koukkuamispuikoilla tehdä. Niin paljon kepeää ja lämminhenkistä jutustelua käsillä tekemisestä, ihanaa!

Kädentaitomessut olivat minulle ensimmäinen kerta, mutta ei taatusti viimeinen. Ensi vuonna pakko päästä uudelleen!

8 kommenttia:

  1. Mä oon virkannu heijastinlangasta heijastimia (siis heijastavia tuotteita),sydämiä, kukkia yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytitkö ihan sitä ohutta lankaa vai tuollaista paksua lankaa, jossa on mukana heijastinlanka? Mietin vain, kun on ainakin niin paksua tuo ostamani Kehrä. Ei sovellu kovin pieneen. Kapeammalla voisikin tehdä heijastavia asusteita vähän paremmin :)

      Poista
  2. Käytin sitä ohutta lankaa paksun villasekoitelangan kaverina, kun tein villakangastakkiini resorit hihojen pidentämiseks. Tuo varmaan toimisi yhtä hyvin..?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuo onkin kiva idea :) Pistän muistiin, jos tulee tarve pidentää hihoja. Varmaan kävisi myös helmaan..

      Poista
  3. Tuli mieleeni, että heijastinlangasta voisi saada hauskan tupsun pipoon tai hauskoja heijastimia ryijytekniikalla ommellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, heijastinlangasta tupsu! Loistava idea. Kiitos.

      Poista
  4. Tupsuja, tai siis pompomeja, oon heijastinlangsta tehtaillut. Ne toimii pipoissa loistavasti mutta myös roikkuvina heijastimina laukun kahviossa ja takin vetskareissa. Jopa teini hyväksyi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on myös kiva idea, tupsu laukkuun tai vaikkapa reppuun :) kiitti ideasta!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.