torstai 6. syyskuuta 2018

DIY: Patjasta rahi.

Meillä lähti patja eikun sijaispatja eli petari vaihtoon. Ei sitä myynytkään voinut, kulahtanut ja ällöttävä. Koiratalous ja sänkyyn pääsevä koira myös haittasivat patjan kiertoon laittamista. Roskiinkaan silti raskinut tukkia, joten olihan se jotenkin kierrätettävä. Tein siitä sitten rahin!
Ensin lähti päällinen veks. Siitä sai talteen vähän topattua vuorta hyötyyn (joskus jonnekin?) ja piiiiiiiitkän vetoketjun. Sisällä oli ohut vaahtomuoviläpyskä. Sen leikkasin sitten rahin kokoisiksi levyiksi.
Saksit kävi ennen mittanauhaa, joten väliin tuli myös vähän pienempää palaa. Ihan hyvä torni siitä silti tuli, yllättävänkin korkea. Ja koska eihän tuo tuommoinen levyhässäkkä kasassa pysy sellaisenaan päälikankaan alla, oli väliin tehtävä "vuori". Sen ompelin vanhasta lakanasta. Heti tuli napakampi paketti!
Sitten päälikangas! Siinä on alhaalla myös vetoketju niin saa pestyä tai muuten vain vaihdettua välissä. Sivuun lisäsin myös taskun, kun päälikankaan leikkaamisesta jäi taskuksi sopiva palanen.

Kangas on pellavaa (vai oliko puuvillapellavaa?), jonka ostin kerran poistomyynnistä. Monta metriä hamstrasin vuosia sitten, nyt vasta käytin sitä ekan kerran. Vähän mietin oliko pellava typerä valinta tuollaiseen, kun rypistyy.. mutta toisaalta pinnasta voi tulla kivan elävä ja lämmin, kun ei ole pelkkää skarppia kulmaa ja sileää laitaa. Elämässä saa olla ryppyjä - niin silmäkulmissa kuin myös rahissa.
Yksi kuvakulma ja arvaatkos kuinka monta itsetehtyä tai kierrätettyä asiaa kuvassa näkyy?

Itse olen maalannut ja koristellut "I will survive" -kukkaruukun, ommellut lattiatyynyt, sitruunan muotoisen niskatyynyn, virkannut pikkumaton, tehnyt patjasta rahin, koonnut lehdistä pikkutason, maalannut taulun (joka on käytetty useamman kerran uudelleen).. Ja karvamattokin on kierrätetty (ostin käytettynä netistä), nojatuoli on uusiokäytössä veljeltä.. Vain laidassta pilkahtavat sohva ja pikku pöytä on hankittu uusina. Se on aika hyvin suhteessa siihen montako asiaa kuvassa näkyy!

Ks. postaukset: Lattiatyyny / Toinen lattiatyyny / Sitruuna-niskatyyny / Virkattu matto / Iso taulu.
Ja mummokoirakin hyväksyy rahin! Cora käski muiskauttaa terkut! Huomenna on jo perjantai. Sitten ainakin nostetaan jalat rahille ja nautitaan viikonlopusta. Ah, aikaa käsitöille!

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea! Meilläkin on vanhoja patjoja, jotka on suojasta huolimatta menneet ajan myötä huonoon kuntoon. Onkohan puuvilla paras materiaali? Vai pitäsikö ihan katsoa mitä materiaalia alesta löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Meillä on tämä edelleen lähes päivittäisessa käytössä, on pysynyt hyvänä :) Paksu puuvilla on oikein hyvä valinta kangas päällystämiseen :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.