sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Virkatut alustat.

Satuin eilen asioimaan Kärkkäisellä ja huomasin siellä tarjouksen, johon oli tartuttava. Kovasti yritin vastustaa ja kävin pitkää ostan-en osta-ostan-en varmasti osta-ostan sittenkin! -väittelyä itseni kanssa. Päädyin ostamaan  - koska oikeasti, 5 kerää alle kympillä ei ole kovinkaan paljoa!

Sitten valitsin viiden kerän väripalettia ihan kohtuuttoman kauan. Niin kauan, että hävetti se lankojen edessä norkoilu. Oli vaikea päättää, koska värejä ja kuoseja oli niiiin paljon. Ja eikä oikeastaan ollut ideoita mitä varten kuteita ostaisin, joten piti todella pohtia ettei tulisi ihan hutivalintoja.
Mutta siinä keriä ees taas koriin laittaessa ja pois nostaessa sain yhden idean kuteille. Ja toteutin sen heti kotona.
Uudet istuinalustat keittiön tuoleille! Edelliset olivat jo ällöttävät - ne ompelin teddykankaasta, taustakankaasta ja liukuestematosta. Teddykankaiset istuinalustat (ks. postaus) olivat ihanat, mutta nyt jo kovin liiskaantuneet ja valkoisesta harmaaksi muuttuneet. Oli siis aika laittaa ne vaihtoon.

Mukava kokeilla nyt virkattuja perssauksenpehmittäjiä. Ovat kivan jämäkät, mutta eivät silti mitenkään epämukavat istua. Näihin en ainakaan vielä lisää liukuestemattopintaa. Voihan sitä myöhemmin tarvittaessa lisätä liukuesteläpyskät.
Päädyin ihan pyöreään läpyskään. Viimeisen kierroksen tein rapuvirkkauksella(*), jotta se vähän toivi viimeisteltyä fiilistä ja myös jämäkkyyttä reunoihin. Ettei reuna rullaantuisi tuolilla pahasti.

*Rapuvirkkaus eli kiinteitä silmukoita tehdään vasemmalta oikealle. Hyvä tapa viimeistellä vaikkapa korit.
Yhdestä kerästä tuli sopivasti kaksi alustaa. Onneksi näin kahden hengen taloudessa on vain kaksi tuolia, enempää en olisi yhdeltä istumalta jaksanut virkata. Vaikka paksulla kuteella ja paksulla koukulla työ eteni nopeaa, onhan tuo pelkän pyörylän virkkaaminen vähän tylsähköä.
Oli muuten ihan eka kerta, kun ostettu ja keritty kude  ei avaudu ja sotkeennu loppua kohden. Pysyispä muutkin kerät yhtä hyvin tiukkana pakettina!
Yksi kerä jämää lukuun ottamatta käytetty, neljä jäljellä! Mitäs sitten näistä keksisi?

4 kommenttia:

 1. Kiva idea nuo istuinalustat😊 Itsekin olisin tuollaiseen tarjoukseen tarttunut, vaikken olisi tiennyt mitä olen tekemässä. Olen kyllä samanlainen vatvoja värivalintojen kanssa, kuin sinäkin. Villalankaa valitessakin tuhraantuu aikaa, kun pitää pähkäillä värien välillä😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Huh, en ole siis ainut värien vatvoja :D Tuntuu, että muut ovat aina niin nopeita!

   Poista
 2. Hei, nimim.peukalo keskellä kämmentä kysyy ohjetta tuohon alustaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit käyttää ohjeena mitä vain pyöreän maton tai vaikkapa korin pohjan osaa. Lähdet virkkaamaan ohjeen mukaan kierroksia silmukoita lisäten. Vikan kierroksen voi tehdä rapuvirkkauksella. Se on kiinteitä silmukoita muta vasemmalta oikealle tehden, siitäkin löytyy varmasti ohjeita netistä, kirjoista ja youtubesta :) Onnistut varmasti, kun lähdet kokeilemaan - siitä se peukalo siirtyy peukalon paikalle ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.