tiistai 1. elokuuta 2017

Pehmoiset alustat (+ ompeluvinkki).

Heinäkuu on nyt viimeisimmillään. Kuu kääntyy ompelukoneen hurinan ja turinan saattelemana. Tästä teddykankaasta ompelin jotain ihanan pehmoista keittiöön! Arvaatko mitä?
Uudet keittiötuolit ja uudet istuinalustat! Ihan uusien tuolien suojaksi ja myös pehmoista istuinmukavuutta tuomaan.
Ostin kangasta ihan vain 40 cm kaistaleen (Eurokangas). Kahteen tuoliin se riitti mainiosti ja ylikin jäi palanen.
Istuinhalkaisijan mukaan leikkasin kolme pyörylää per alusta. Alle puuvillaa (vanhasta lakanarekaleesta), päälle teddyä ja väliin vielä ohuempaa lämpövanua (leikkelin tämän vanhan pilvenmuotoisen miniviltin - oli mennyt niin huonoksi, ettei enää pesussakaan puhdistunut).
Oishan sitä voinut puuvillakankaat silittääkin, mutta mitä sitä suotta. Kyllä ne persauksen alla prässääntyy?
Ja nyt seuraa ompeluvinkki! Maton alle laitettavat liukuesteet. Leikkasin ja ompelin palat alustojen alle (ennen kuin yhdistin kerrokset toisiinsa). Ja ai että! Pysyy muuten just paikallaan penkissä, ei liu'u eikä liiskannu kasaan.

Idea jäi mieleen, kun joskus kaupassa kääntelin alekorissa olleita istuintyynyjä. Niissä oli vastaava nihkeä pohja ja nyt tuli testattua idea käytännössä. Kyllä, liukueste toimii muuallakin stopparina kuin vain maton alla.

// EDIT: Liukuesteitä löytyy monenlaisia jo ihan marketeista. Kannattaa valita tuollainen litteä ja tiheä liukueste. Ruudukolliset ja harvat eivät ainakaan näillä tuoleilla toimineet. Kannattaa testata omalle tuolille antaako ko. liukueste tarpeeksi kitkaa.
Kaikista parasta on se, ettei istuinalustoihin tarvinnut laittaa solmimisnauhoja lainkaan. Paljon pelkistetymmät näin! Mikseihän kaikissa alustoissa ole liukueste nauhojen sijaan?
Tykkään kovasti. Kaukaa näyttää siltä ettei alustoja olekaan ja läheltä taas pinta on ihanan pehmyt ja lämmin. Antaa lohtua uhkaavasti lähestyvään syksyyn. Pehmeyttä, lämpöä ja valkoisuutta tarvitaan aina syksyllä. Mutta nautitaan elokuusta ensin. Olkoon se myös pehmeä ja lämmin! Ja täynnä ompelua!

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää, ihanat muutenkin nuo tuolit. Aivan huippuidis käyttää liukuestettä. Vaikka joissakin tyynyissä on ne nauhat, silti ne liikkuu sinne tänne.
  Ihanaa heinäkuun viimeistä päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään kanssa tosi paljon, piristy koko keittiö uusilla tuoleilla :) Hyvää elokuuta! ;)

   Poista
 2. Apua kuinka kivat! Sopivat jotenkin extrahyvin just tuon muotoisiin tuoleihin :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.