keskiviikko 2. elokuuta 2017

Uudet peitteet.

Pehmoiset keittiöntuolien nauhattomat istuinalustat (ks. postaus) jättivät pienestäkin palasta tyynyksi sopivan palan. Ja siitä se idea sitten lähti. Uudistin samalla koko makkarin keskipisteen eli sängyn peitteineen.
Ensin tein siis teddytyynyn jämäpalasta (taakse lakanasta taustakangas) ja sille kaveriksi kaksi mustaa tikkikuvioista tyynyä kankaasta, jonka ostin täysin impulsiivisesti yhtään tietämättä mitä siitä teen. No kaksi kappaletta tyynyä tuli! Ne passaavat hyvin vaaleanpunaisen collegetyynyn kanssa, jonka ompelin tikkikuvioineen reilu vuosi sitten (ks. tyynyn postaus tästä).
Ja ei se sitten siihen jäänyt. Tuli tyynyt ja totesin, että nyt tarvitsee uuden, kunnollisen päiväpeitteen. Ei auttanyt kuin mennä Eurokankaaseen. Ostin kahden metrin jättipalan Linnan muurilla -nimistä päiväpeitekangasta. Sen leveys on kivasti 280 cm, joten ei tarvinnut muuta kuin huolitella reunat.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun ei ollut yhteen päivään tarpeeksi ompelumetrejä tehtynä, tein vielä uuden helmalakanan. Se peittää sängyn alle piilotetut roipelaatikot. Edellinen helmalakana oli römssyinen ja liian tuhti. Purin sen ja tein uuden ilman laskoksia. Paljon parempi! Samaan hengeen vetoon lakanasta jäi sopiva kappale, jolla päällystin sängynpäädyn. Aikasempi oli harmaa ja se näytti päiväpeitteen kanssa tunkkaiselta. Sängynpäätynä on dyykatty styroksilevy (ks. postaus tästä).

Jos joku ihmettelee tuota porrasta sängyn edessä, se on meidän koiramummon reitti sänkyyn. Tässä postauksessa portaiden tekemisestä (pohjana ihan vaan pahvia!) lisää. Nuo portaat ovat olleet käytössä jo kaksi vuotta!
Ja siinä se mummeli lepäilee. Koira löysi tyynyjen keskeltä jo uuden lempipaikkansa - tuon lähes sängynlevyisen pötkylätyynynkin sisätyynyineen ompelin vasta! Nyt vähän epäilyttää tuo kirkas valkoinen, kun koira nuuhaa sen kuitenkin täyteen mustia pikkukarvoja...

Mutta tulipas ommeltua yhteen päivään!

2 kommenttia:

 1. Hauska toi porras koiralle. Koskahan meidän koira tarttee tuollaista.
  Se tulee aamuyöstä hypäten meidän sänkyyn. Vielä onneksi hyppäys onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) porras on kyllä hyvä ja turvallinen. Meilläkin mummu on vetreytynyt ja hyppii kyllä portaan vierestä. Mutta kulkee myös kuuliasesti portaiden kautta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.