perjantai 11. elokuuta 2017

Ilmakasvit ikkunaan.

Ilmakasvit! Nuo trendikkäät pikkuset kasvit eli juurettomat Tillandsiat (Airplant) ovat näkyneet pitkän tovin siellä ja täällä.
Itse tein jahkailun jälkeen viimein hankintapäätöksen, kun selailin Sanna Raskun Kaunista ja vihreää -puutarhakirjaa (WSOY 2017). On muuten ihanan visuaalinen kirja! Kauniilla otteella tehty, tuota "opiskelee" ihan mielellään.
Siinä se oli, kaikki tuo hauskuus, juurettomuus ja piikikäs visuaalisuus kolahti ja kovaa! Lähes maanisesti lähdin hakemaan omaa ilmakasvia. PAKKOSAADA ILMAKASVI.
Mullattomat ilmakasvit voi sijoittaa melkein miten vain ja mihin astiaan vain - mutta minä tahdoin ne roikkuvaksi. Jotain palloja on saatava. PAKKOSAADA PALLOJA. Mietin, että kurvasenko takaisin ostoksille... vai penkoisinko kaappeja? Ja siitä se selkiytyi: pistän ne muovikuppeihin! Reiät reunoihin ja siimaa ripustukseen - valmista ja ilmasta!

Alkujaan muovikupit ovat käsisaippuapulloista - jep! Saippuapulloista! Leikattuna ja reunat silitysraudalla sulatettuna. Olivat pitkään säilytyskuppeina ja toimivat siinä tosi hyvin. Postaus kuppien tekemisestä löytyy tästä.
Ja siinä ne ovat! Ilmakasvit saippuakipoissa! Hassua. Pakko hankkia kyllä vielä hankkia kolmas ilmakasvi näiden kahden käppyrän lisäksi.. ettei tuo yksi kuppireppana roiku ihan tyhjänä.
Muovikuppien siirtäminen ikkunaan oli nerokasta. Ovat kevyitä eikä ole vaaraa, että tippuessaan menisivät sirpaleiksi. Ja koska ovat kevyitä, pystyi ne myös surutta ripustamaan verhokiskoon.
Hassuja käppyröitä! Nyt vielä opettelemaan Raskun kirjasta noiden ylläpito, jotta opin pitämään nuo myös hengissä!

8 kommenttia:

 1. Minä olen nyt näitä ilmakasveja miettinyt jo muutaman kuukauden ajan. Hoitamisen puolesta sopisivat minulle täydellisesti.
  Tuollainen lasipallo olisi kaapissakin valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jos on pallokin valmiina niin mitä vielä jahkailet, ilmakasvia vain hankkimaan! :)

   Poista
 2. Onpas kivat! Mä tiijätkö kokeilin kerran tehdä noita muovikippoja. Mulla ne reunat suli ihan kiemuralle... vaatiiko tietynlaisen muovin vai tietyn lämpötilan vai mitenkä? Ja siis miten noita kasveja hoidetaan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) oiskohan ollut liian kuuma rauta tai liian ohut muovi (suhteessa lämpöön)? Näin ainakin voisin arvailla :) ilmakasveja hoidetaan sumuttamalla ja kerran viikossa veteen upottamalla (jos oikein muistan, pitää vielä tarkistaa:D), muuta hoitoa ei tarvitse! :)

   Poista
 3. Kerrassaan nerokas kierrätysidea noi muovikupit! :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Multa on mennyt tää postaus ihan ohi. Ihan loistava juttu noi muovikipot ja ilmakasvit. Näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa hyvä, että tuli linkattua tämä uuteen postaukseen niin ei jäänyt näkemättä :) kiitos paljon!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.