torstai 31. elokuuta 2017

Muoviroskasta moneksi.

Muovista on moneksi! Ohut muoviroska esimerkiksi pakkauksista taipuu myös koruiksi. Aikaisemmin olen tehnyt erityisesti pakkausmuoveista mm. korutks. myös nämä korvikset.
Kesällä tein valikoiman erilaisia muovikoruja 100 uutta kierrätysideaa -lehteen (löytyy vielä lehtipisteistä!). Tässä pilkahduksia niistä. Esimerkiksi rannekkeiden pohjat ovat shampoopulloista leikatuista renkaista! Ja rannekkeiden viereiset korvikset ovat kertakäyttölusikoista! 
Kaikki edellä näytillä olevat ovat ihan saksilla leikattuja. Nyt mietin... toimisiko lävistäjät? Ja siitäpä se inspiroitunut ajatus sitten lähti. Ja kyllä, lävistimiäkin voi käyttää! Ihan pienet eivät toimineet ja kokeilin vain pelkistettyjä kuvioita. Muovina oli ohut, taipuisa muovi, joka taisi olla alkujaan jonkun vihon kansikappale. Kun oikein jämäkästi ja tasaisesti painoi niin kyllä se leikkasi myös muovin nätisti.
Ja kokeilusta syntyi tällaiset. Yksinkertaiset ja niin kevyet! Ketjukin on kevyttä, tuntuu kuin korvissa ei roikkuisi mitään. 
Muovipallot täydentävät arjen kierrätysmuovikorusuosikkeja. Lusikoita ja ruutuja sekä palloja, siinäpä hyvä arjen kolmikko.
Tykkään myös näistä hapsullisista, mutta ovat sen verran pitkät ettei näitä arkena pidetä. Mutta todistavat hyvin sen, että pienestäkin muovikappaleesta voi saada koruun pohjan, johon yhdistää jotain muuta materiaalia. Vaikkapa helmiä, jos hapsut ei ole se mieluisin juttu.

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut 
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa

6 kommenttia:

 1. Apua miten ihania koruja! Selasin sitä lehteä ohimennen tuossa joskus aiemmin, mutta en muka nähnyt mitään tarpeeksi mielenkiintoista, jotta olisin raaskinut sen ostaa. Nyt taisin tulla toisiin aatoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nyyti :) Kiva, nyt vain hakemaan lehteä! Vielä parisen viikkoa taisi olla myynnissä. Usein käy niin, että ensin lehdestä tai kirjasta ei huomaa mitään kiinnostavaa, mutta joku toinen kerta inspiroituukin tosi paljon :)

   Poista
 2. Onpa upeita koruja. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.