Idea 1: Kirjailu ristipistoilla nappi-aihioon. Kokeilin kaulakoruksi ja sormukseksi. Aika hyvin taipui aihioon, vaikka ensin ajattelin että onkohan ristipistokangas eli ts. aida-kangas lie liian paksua. Mutta näppärästi kävi ja kirjailukin oli nopeaa. Itse päädyin mustavalkoiseen yksinkertaisuuteen, mutta muutaman centin nappikokoonkin mahtuisi tekemään vaikka mitä ristipistokuviota (itsehän en edes tehnyt ristipistoja).
On se kyllä varsinainen timanttisormus, hehee.
Idea 2: Kirjontakehyksessäkin voi tehdä korupohjia. Tässä yksi versio (ks. valmis koru alta). Pingotettuun kankaaseen voi hahmotella kuvan ja sitten vain lohkot täytetään häivepistoin. Reunoihin tein kapean "nauhan" laakapistoja ja sitten leikkelin ja ompelin kirjotun kankaan nahkapalaa vasten.
Ihan hyvä vaihtoehto vaikkapa niihin hetkiin, kun haluaisi tiettyä sävyä, mutta ei halua/ehdi/tarvitse ostaa kokonaan uutta kirjontalankanippua niin sen sijaan voi käyttää myös tavallista ompelulankaa.
Idea 3: Omat kestokirjailupohjat! Tämä on ehkä yksi nerokkain idea mitä olen vähän aikaan korujen saralla keksinyt. Mistä voin kovasta muovista (tämä esimerkiksi cd-levykotelon sisämuovista) voi sulatella neulan kanssa kirjailupohjan. Valitse vain muoto, tee reiät ja kirjaile menemään. Voi kirjailla vaikka joka päivä eri kuvion!
Tein myös sormusversion sähäköillä vauhtiviivoilla. Sormuksessa on se hyvä puoli, että taustapuolen pistot jäävät piiloon. Kaulakorussa pitää vähän miettiä miltä se taustapuoli näkyy, kun auttamattahan se näkyy kaulassa liikkuessa.
Ks. korujen ohjeet Kauneimmat Askartelut -lehdestä (3/17, löytyy hyvin varusteltujen kauppojen lehtipisteistä!).
Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa
Miten siis teitkään nuo kirjontapohjat cd-levyn kotelosta?
VastaaPoistaKauneimmat Askartelut -lehden myyntiaikana en harmillisesti voi tänne sen ohjetta kertoa, mutta sen voi käydä lukaisemassa nro 3/17-lehdestä :)
Poista