perjantai 4. elokuuta 2017

10 ideaa kirjailuun osa 1/3.

Tällä viikolla ilmestyi uusi Kauneimmat Askartelut -lehti (nro 3/17). Sen yhtenä isona teemana on kirjailu - ja minä sain lähteä sitä toteuttamaan! Juttu on kolmen aukeaman pituinen ja se kulkee otsikolla 10 ideaa kirjailuun, mutta oikeastaan ideoita on jopa 15, jos lasketaan myös mukaan ne, joista ei ole kirjallista ohjetta. Tässä ideoista muutama ensimmäinen!
Kirjailukehyksistä voi tehdä kivoja tauluja, koska kirjailukehys toimii itsessään kehyksenä. Ja kankaan voi aina vaihtaa toiseen, joten kehys ei todellakaan ole kertakäyttöinen. Ekan kuvan sinisävyinen kaupunkinäkymä sisältää lehdessä myös piirroskaavan, mutta tämä Hello-kehys on ihan freestyle-tyylillä.
Ja "kirjailla" voi myös ompelukoneella! Joko kankaalle tai paperille. Itse kokeilin paperille tehosteompeleita.
Ja kartongin päälle liimatun kuvan päälle voi myös kirjailla käsin yksinkertaisia kuvioita. Muotokuvaan voi tehdä korvien kohdalle pienet lenkit, jolloin muotokuva toimii myös korvistelineenä. Tämä voi olla joidenkin silmään vähän liian creep, mutta itse tykkään. Frida Kahlo, kukkia ja korvikset - mistä en voisi olla pitämättä?
Frida se toimii kuuliaana korvisten "esittelypaikkana". Kuva pysyy hyvin seinällä kevyillä korviksilla ihan sinitarralla. Ei reikiä ja helppo siirtää paikasta toiseen.
Tässä oli ensimmäinen osa niistä viidestätoista ideasta. Hetken vielä pihistelen muita ideoita ja malttamattoman uteliaat voivat käydä lehtipisteen kautta lukemassa lisää, muut joutunevat odottamaan jatko-osia.

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut 
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa

4 kommenttia:

 1. Onpa omalaatuisia koristeita seinälle. Noita on varmaan kiva suunnitella ja toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kun ei mennä sitä tavallisinta tyyliä niin tulee vähän omalaatuisempaa lopputulosta :)

   Poista
 2. Hauskoja ideoita. Toi Frida on ihan huippu kaikessa friikkeydessään. Kelpais munkin seinälle. 👌🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :) Friikkeys on välillä hyvästä ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.