torstai 24. elokuuta 2017

5 ideaa silkki- ja polymeerimassoille.

Tämä on uusin itse tehty sisustusesineeni. Se on kivan värinen ja se on hiukan outo ja kiinnittää helposti katseen. Nyt se on kuvun alla kuivuneiden ruusun terälehtien kanssa ihan koristeena. Oikeasti sillä on myös käyttötarkoitus...
...se on pieni korupuu! Vai oksat? Hiukan on myös ehkä sarvimainen. Mutta se oli tarkoituskin. Se kantaa kivasti parit korvakorut vähän kuin showpiece-tyyliin. Pohjana on kierrätetty muovikansi, muu on silkkimassaa rautalangan ympärillä. Silkkimassa oli alkujaan keltaista, maalasin kuivumisen jälkeen kultaisella akryylimaalilla, pohjan valkoisella. Silkkimassa on siitä kyllä hauska materiaali, se on pehmeää, kuivuu uunitta huoneenlämmössä ja on kovettuessaan mukavan kevyttä.
Tässä korupuun pohja, rautalankaa vinksin vonksin. Sen päälle se muotoileminen lähti.
Ja hillat! Voi kultamarjat, nyt tuli hillan ystävälle omat korvakorut. Näitä kaipailin jo aiemmin, mutta nyt vasta toteutin. Nämä ovat polymeerimassasta, itse tein Cernit-massasta, mutta ei ole väliä käyttäisikö Fimoa. Tai Sinooperin omaa polymeerimassaa. Tai miksei myös silkkimassakin kävisi, tulisi ainakin superkevyet hillat!
Ja jos koruja, miksei myös marjoja, vihanneksi ja hedelmiä pieniksi magneeteiksi? Sadonkorjuu -magneetit muistuttavat jääkaapin ovessa, että syöppä sinä ahmatti vihanneksia herkkujen sijaan.
Ja loppuun vielä kaksi ideaa kässäilijöille: silmukkamerkit ja päällystetty virkkuukoukku! Tässä mallina donitseja, mutta mitä vain esineitä, ötököitä tai ruokia voi tehdä silmukkamerkeiksi. Tee korupiikin kanssa ja yhdistä lenkistä isoon renkaaseen tai papukaijalukkoon.

Virkkuukoukusta voi myös tehdä omaan käteen paremmin sopivan. Varteen voi käyttää helposti vaikkapa kaikki epämääräiset jämävärit pois! Muotoile ja paista uunissa - ja muista käyttää vain kokonaan metallista koukkua. Jos käyttää muovista koukkua niin silloin on parempi käyttää silkkimassaa.
Oma suosikkini on korvisfriikkinä tietenkin hilla-korvakorut! Korviksia esittelee mielellään etenkin näin lyhyttukkaisempana (kesällä lähti 20 cm pituutta!!!). Kuvan t-paita myös itse itse ommeltu, lisää siitä tässä postauksessa.

Siinäpä oli viisi vinkkiä! Paremmat ohjeet löytyvät uusimmasta Kauneimmat Askartelut -lehdestä eli syysnumerosta 3/17.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.