keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kolme pientä kierrätystä kotiin.

Kolme uutta pienen pientä juttua kotiin! Tekniikkoina virkkaus, teippaus ja pujottelu. Kolme  ideaa, kolme erilaista materiaalia - ja kolme erilaista kierrätystä.

Katsotaas - kuka arvaa mitä tuosta pienestä kudekerästä tuli?
Tekniikkana virkkaus

Ja materiaalina vanha tpaidan retale. Leikkasin suikaleiksi ja kerin kerälle. Aika pieni kerä tuli, kun oli pieni ja osin jo valmiiksi leikattu tpaitakin. Ja printti verotti osan pinta-alasta.

Mutta kerä riitti täydellisesti pyöreän lasimaljakon ympärille!
Pieni maljakon suojus (siinä on muuten sisällä ihania käppyröitä eli ilmakasveja, lue niistä lisää tästä postauksesta) toi pehmeyttä ja lämpöä kylmään lasiin ja antaa myös kivan piristävää väriä tasolle.

Virkkasin suojuksen seisten ohi mennen ikkunasta maisemia katsellen - tuumasin, että isolla langalla, isolla koukulla ja vain tylsää maisemaa vilkuillen (ja jotain niin superhelppoa tehden), oli aika rentouttavaa. Pitäisi katsoa kässäilessä enemmän ikkunasta ulos ohikulkevia ihmisiä, ei vain telkkaria, joka pysäyttää itse tekemisen ja jumittaa paikalleen pitkäksi aikaa.
Toisena tekniikkana teippaus

Ja materiaalina korkkiteippi. Se on mukavaa ja pehmeää - pinta kuin korkilla, mutta ohutta ja taustalla on liimapinta. Taitteita tuo ei kestä (taite murenee eikä pysy skarpin siistinä), mutta muuten on melko monenlaiseen koristeluun.
Ja kierrätysmateriaalina muovinen laatikko. Tuo taisi olla alkujaan vähän hienompi konvenhtilaatikko. Kansi meni rikki jo ajat sitten, pohja on vielä jäljellä. Mutta nyt siitä räsähti kulma, jos toinenkin rikki.
En malttanut antaa periksi laatikon kanssa, vaan annoin sille vielä lisäaikaa korkkiteipillä. Leikkasin suikaleita ja teippasin sivut suikaleilla. Säröt meni piiloon ja laatikko tarjottimaisen fiiliksen. Korkkiteippi näyttää kyllä tosi kivalta.

Jos kiinnostuit korkkiteipistä, voit lukea siitä tästä postauksesta, jossa vertailen sen eroa korkkikankaaseen.
Tekniikkana pujottelu

Ja materiaalina vanhat puuhelmet, pätkä kertaalleen käytettyä rautalankaa ja keinonahkan jämäpala. Inspiraationa mennävuosien yksi DIY-hitti, pyöreä ripustin puuhelmistä. Pistin helmet (nekin kertaalleen käytettyjä, osassa oli pieniä liimatuhrujakin) keittiöön. Siinä on myös ikisuosikkini, printattu kuva bostonista. Sillä on monokkeli!

(Hah, nyt muuten muistin sen: tuo nahkapala on muuten alkujaan kirppikseltä ostetusta LOMPAKOSTA.).
Ripustin on hyvä paikka pistää vielä käyttökelpoiset kangasliinat pois tasolta. Tykkään käyttää kankaisia liinoja (kuvassa tehdyt on painettu itse) aina silloin, kun haluan esimerkiksi viikonloppuna kattaa pöydän (toivottavasti en maalaa liian hienoa kuvaa, oikeastihan valta-osa arjen sapuskoista syödään sohvalla röhnöttäen, haha). Harvoin liinat menee kerrasta pesukuntoon, joten ripustin pitää ne nyt tallessa aina seuraavaan kertaan. Ja jos ei ole liinoja käytössä, ripustimenkin voi tuosta nostaa sivuun.

Siinäpä oli kolme pientä ideaa kotiin!

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ideoita. Innostuin tuosta korkkimateriaalista.
  Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo korkkiteippi on kyllä aika kiva! :) Kohti lokakuuta sen inspiroimana!

   Poista
 2. Hauskoja ideoita. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja mukava se on ollutkin :) toivottavasti myös sinulla!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.