maanantai 25. toukokuuta 2020

DIY: Vuokasuojat keittiöön.

Otin pienen lämmittelyn ompelukoneen kanssa.  Tuli vähän tylsä juttu, mutta sitäkin tarpeellisempi ompelus.

Tiedättekö ne sellaiset sakaraiset pannu- ja vuokasuojat, joita useissa kaupoissa myydään eri valmistajien toimesta? Olin jo ostaa sellaiset, mutta sitten mietin onneksi uudestaan. Jotenkin se muovisuus ei tuntunut kivalta. Entäpä jos tekisin kankaasta? Ja monimutkaisista sakaroista viis, perusneliö riittää oikein hyvin!

Joten siitä se ajatus sitten lähti: kankaiset vuokasuojat! 
Tee se itse: Vuokasuojat

Niin helppoa, ettei ohjetta tarvitsisi, mutta koska kuvat ovat aina kivat niin avataan nyt kuitenkin vaiheet päälle: Leikkaa esim. 22 x 22 cm kokoiset neliöt (voi olla myös suorakulmio taitteella) puuvillasta. Ompele reunat oikeat puolet vastakkain, jätä kääntöaukko. Leikkaa kulmista pienet palat pois (nurkat kääntyy kivemmin). Käännä oikein päin ja ompele aukko umpeen tai...
...ompele kokonaan työn ympäri, jolloin tikkaus pitää palat jämymmin toisissaan ja ommel samalla siistii ilmettä.

Lopuksi pieni prässäys silitysraudalla voisi olla paikallaan.
Olen aika tyytyväinen myös, että sain nyt tämän vuosikausia kangaslaatikossa hamuilleen puuvillajämäpalat nyt lopulta käyttöön. Joskus tästä oli minulla sisustustyynyjäkin. Jämät jäi jäljelle, koska näissä jämissä on siellä täällä haaleita värivirheitä. Onneksi moni rantu jäi sopivasti taitteeseen vähän piiloon. Tällaisessa kaappiin sijoitettavassa ompeluksessa satunnaiset värivirheet eivät haittaa, joten sain sopivasti tuhrukangasjämät käyttöön, kun moneen muuhun ne eivät soveltuisi laisinkaan.
Ja kuinka nämä sitten toimivat käytännössä?

Hyvin! Sinne vain lasivuokien ja pannujen väliin. Ei siinä liukuestettä ole, mutta vaimentaa kaikki kovat kilahtelut ja kalahtelut mukavasti.
Sopivat myös kulhojen väliin. Ihanaa, ei enää jää kulho toisen päälle "tärisemään". Ja ei keraamiset pohjat raavi hyllytasoa, kun laittaa vielä yhden kangasneliön alle suojaksi.

Muita plussapuolia: Kun jos eivät ole käytössä, voi viikata tai rullata sivuun pieneen tilaan. Jos menevät likaiseksi, eikun pesukoneeseen. Jos tulevat tarpeettomiksi, voi varmasti siirtää toiseen käyttöön. Käyvät missä vain alustana, suojana, pienenä pehmukkeena. Ja plussana myös se, että vastaaviahan voi ommella mistä vain kankaasta missä vain koossa! Tilkut käyttöön! Tee vaikka jokaisesta erilainen tai värikoodaa koko kaappi samalla kankaalla.
Eli tässäpä tämä pieni ja käytännöllinen ompelus. Olen varma, että alustat antavat lisää ikää vermeille. Ei naarmuja, ei kolhuja. Mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.