sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Munankuorimosaiikki (Hävikkiviikko osa 5)

Hävikkiteemaviikon viimeinen osa! Ja tämä on TODELLA hävikkiä. Kierrätysaskartelua parhaimmillaan. Arvaako kuvasta heti mistä on kyse?

* Tällä viikolla julkaisen muutamia ideoita miten tehdä erilaisia käsitöitä hävikistä tai ilman hävikkiä. Eli toivon mukaan ekologisten kierrätyskäsitöiden ystäville inspiraatiota!

Ks. osa 1: Moderni "tuohi"kori vessapaperihylsyistä / osa 2: Makrameepanta sukkahousuista / osa 3: Tuftattu unikko-alunen jämälangoista / osa 4: Minitilkuista korvakoruja x3

Se on MUNANKUORIMOSAIIKKIA!

Tekniikka, jota olen halunnut kokeilla kauan. Homma menee näin: kerää munankuoret talteen. Niistä pitää poistaa kuoren alla olevat kalvot joko heti tai myöhemmin (anna olla jonku aikaa lämpimässä vedessä niin kalvo pehmenee sen verran, että sen saa vetämällä tai rapsuttamalla pois). 

Ei ollut mitään sopivaa astiaa tai mitään mihin olisin munankuorimosaaikkia voinut kokeilla. 

Joten tein senkin sitten itse! 

Liimasin kaksi tyhjää pakkausteippirullaa päällekkäin, pahvista pohja ja akryylimaalia päälle.

Tein myös kannen pahvista. Alle liimasin sisälle solahtavan pienemmän ympyrän, jotta pahvikiekko asettuu rullan suulle hyvin. Maalasin myös kannen akryylimaalilla.

Ja sitten mosaiikkia päälle!

Levitin liimaa, otin sormenpään kokoisia paloja ja liiskasin ne liimapintaan kiinni. Hammastikulla tökin kuoret litteäksi (kuuluu hauska riksriks ääni, kun kuoret murentuvat pienemmiksi paloiksi) ja toisistaan irti. Jos jäi aukkoja, täytin ne yksittäisillä kuoripaloilla (vai muruilla, niin pieniä ne olivat).

Täytin "purkin" kokonaan. Välillä ajattelin, että näin graafiseestikin täytetty alue olisi voinut olla aika kiva.

Lopuksi levitin vielä liima kerroksen päälle. 

Jos jotain hienompaa tekisi, luulen et välillä ehkä pitäisi hioa ja lakata ja muuta sen sellaista. Mut tähän riitti nyt oikein hyvin ihan vaan liimapinta - JOKA on kuvassa vielä vähän kostea. Millään halunnut kuivua ja poltteli jo ottaa kuvat. Vähän tylsää esitellä blogissa, jotain mikä ei ole vielä ihan kuivunut, mutta ei voi mitään, nyt mennään märillä liimoilla.

Mutta tottahan toki kannessa on kiva helmipallo. Tästä näkee, että maalasin myös "purkin" sisuksen mustaksi.

Siinä oli tämä hävikkiviikko.

Mutta ei siinä vielä kaikki, tottahan toki vastaavia tulee jatkossakin ihan omina juttuinaan. Kierrätys, best.

1 kommentti:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.