keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Nopea älylelu koiralle (Ompele tilkuista osa 2)

Lisää tilkkuista asiaa!

Tänään on valtakunnallinen eläinten päivä ja mikäs olisi sen parempi tilkkupostauksen aihe kuin nopea ja helppo tee-se-itse älylelu koiralle?

Ks. Ompele tilkuista osa 1: Kolme tapaa tehdä kukkaro 

Ei, se ei ole nuppineulatyyny, heh! Se on älylelukuutio! Kirjaimellisesti siis pehmeä kuutio (toisin sanoen ontto), jossa on kulmissa aukkoja ja jota voi rettuuttaa, jotta aukoista saa herkkuja ulos. 

Helppo ja nopea ohje:

DIY: Nopea älylelu koiralle

Mitä tarvitset? Vain noin 19x25 cm kokoisen palan tilkun, joka ei purkaannu reunoista. En tiedä mitä verhoilumatskua tämä tilkku on, mutta on hyvin keinonahkaan verrattavissa. Vahvaa, venymätöntä, sellaista mihin ei ainakaan pienen koiran hampaat heti iske läpi.

Leikkaa tilkku kuuteen tasaiseen osaan. Lovita vastakkaiset kulmat*. Huomioi loven suuruudessa se, että sauma vie osan tilasta. Aukko on hyvä olla ainakin sormen läpi mentävä.

* Voit myös lovittaa kaikki kulmat, jolloin kuution jokaiseen kulmaan tulee aukko. Se helpottaa kuution ompelua (= ei ole niin väliä tuosta palojen asettelusuunnasta) ja helpottaa myös koiraa, kun aukkoja on enemmän.

Asettele palat kuvan tapaan, kasaa klipsuilla reunat oikeat puolet vastkkain ja ompele yksi saumat yksi kerrallaan yhteen. Jätä yksi laita auki, käännä oikeinpäin ja ompele viimeinen sauma oikealta puolelta kiinni.

Ja sitten se on valmis! Tämän valmistamiseen ei mene kauaa aikaa.

Sitten kokeillaan mitä mieltä meidän koiravanhus on uudesta virikelelusta:

Ensin maanista tuijottelua, ravistelua ja heilumista. Ihan mahdostonta saada edes yhtä hyvää kuvaa. Parempi vain luovuttaa, kyllä näistä pointin näkee.

Huom! Jos teet tämän (tai muun postauksen alla olevan vinkin mukaan) koiralle älylelun, anna koiran leikkiä älylelun kanssa vain valvotusti. Jos koira on hajottavaa sorttia (mitä meidän Cora ei ole onneksi), kannattaa seurata tarkkaan ettei itse tehdystä lelusta irtoa mitään ei syötävää koiran nieltäväksi.

Ja lopuksi makuultaan pedissä lelun hatistelua. Siinä se oli puoli tuntia tuusasi, että tuli viimeinenkin nami ulos. Ajattelin jo, että pitää tehdä lisäreikiä, mutta toisaalta jos se viihtyi sen kanssa niinkin pitkään ihan itsekseen, sehän on vain hyvä!

Katso myös nämä älylelut koiralle:
Älylelu eli taskullinen pehmokuutio postaus 1 ja postaus 2
Kahden minuutin piilopussi - ihan superhelppo! Sopii myös aloittelijoille
Koiran leikkimatto (aktivointimatto)
Snuffle-matto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.