sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vanhasta uutta.

Kun on kipeä, eikä helpoimmastakaan näpertelystä tule mitään järkevää aikaan, on hyvä luovuttaa ja sen sijaan etsiä uutta inspiraatiota lainakirjasta. Tällä erää heitän kirjavinkin muutaman vuoden takaisesta kierrätyskirjasta nimeltä Vanhasta uutta (Hellemaa-Hautamäki; Koivumäki 2007, Otava).
Kirja on jaettu kivasti vuodenaikojen mukaan. Alussa on aina kokonaisen talon/asunnon/huoneen sisustuksen esittely ja sen jälkeen tulee vuodenajan mukaisia kierrätysideoita, vinkkejä ja kuvallisia ohjeita.
Omaan silmään tarttui esimerkiksi ideat pesulahengarista talouspaperitelineenä, viinipullonkorkit alusena, iso ruuvi kynttilänpidikkeenä ja kankainen kirjansuojus, jonka välissä kulkee pitsinen kirjanmerkki.
Erityisesti pidin syysosiosta, erikoisista kattauskuvista ja huonekalujen uudistamisvinkeistä sekä tekniikoista, jotka eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja (kuten kertakäyttölautasesta leikatun laidan avulla tehtävä pompompallo, hello! Tämä on kyllä jatkossa muistettava!).
Kirja on mielestäni poikkeuksellisen idearikas. Liian moni hyvä opus sisältää vain muutamia kymmeniä ohjeita ja sekös usein harmittaa. Samaa ei kyllä tapahdu tämän kirjan kanssa. Ohjeita ja sivuja riittää, katsokaa nyt vaikka kuinka moneksi ideaksi (eikä tässä näy edes kaikki) pesulahengari on muuntautunut!
Ja onneksi niin moneen löytyy hyvät, kuvalliset ohjeet. On vaikeampaa ja on helpompaa projektia. On sammalpalloa, perhosen taittelua, paperin punomista ja betoniruukkujen valamista. Kaikille varmasti jotakin. Ja nyt eikun kaikki kirjastoon tai nettikauppaan etsimään teosta omiin käsiin!

4 kommenttia:

 1. Onpas kaikenlaisia kivoja ideoita! Tuohon viinipullonkorkeista tehtyyn pannunaluseen löytisi heti tarpeet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit vinkkien lomasta ideoita. Toivottavasti saat myös koko kirjan käsiisi niin löydät varmasti lisää kivoja juttuja! :)

   Poista
 2. Hihii, tämä kirja löytyykin jo valmiiksi tuolta kirjahyllystäni! Oon jo pitkään palanut halusta toteuttaa sivun 48 raparperinlehdestä tehdyn lintujen juoma-altaan. Vielä kun sais aikaiseksi aloittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt eikun toteuttamaan, vielä ehtii ennen kuin talvi tulee ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.