tiistai 10. syyskuuta 2013

Kartalla.

Olen varmaan maailman ainut ihminen, joka olisi tyytyväinen saadessaan ulkomailta tuliaisiksi kartan. Niinkuin tämän tuliterän Lontoon pyöräilykartan. No ei se ollut tuliainen, vaan se löytyi kaverin paperinkeräyslaatikosta. Minähän sen sitten huostaanotin tietäen, että saan siitä vielä jotain kivaa aikaan..
Ei ymmärtäny kaveri kartan mahdollisuuksia, eikä myös kotona mies, kun konttasin lattialla kartan, saksien, kontaktimuovin ja kangaspalan kanssa. Mies katsoi, naurahti ja totesi "-- en taida edes kysyä mitä teet--".
Tadaa! Valmista! No ei vaiskaan, huijasin. Mutta tässä ollaan jo loppusuoralla. Kartta on kontaktoitu ja sen taakse on ommeltu sinistä puuvillaa. Reuna on käännetty ja lyhyet sivut ommeltu yhteen. Eli tässä on taistelutantereen operaatio nimeltä käännä-se-pirulainen-oikeinpäin. Oli vähän nihkeää tuo kääntäminen, palloksi oli jäädä.
Ja nyt se on valmis! Siitähän tuli kori. Kivan jämäkkä ja pysyy hyvin pystyssä! Sama muuten voisi toimia millä vain paperilla: lahjapaperilla, julisteella, tulosteilla, piirustuksilla, kollaasilla, valokuvilla? Mahdollisuudet on loputtomat, kun kontaktoinnista puhutaan. Kankaan ja muovin väliinhän voi laittaa melkeenpä mitä vaan - kunhan vain muistaa pitää koko komeuden tarpeeksi ohuena, että se pysyy ommeltavana.
Idean kartasta tehtyyn koriin sain Parolan aseman Katja Rinkisen Vintagen viemää-kirjasta. Kirjassa ohje oli vanhanaikaiseen kangaspohjaiseen karttaan. Sellaista en käsiini saanut, joten kontaktiin oli tyytyminen.

13 kommenttia:

 1. Hei!
  Pistitkö kontaktimuovia kartan molemmille puolille, eli jäikö muovia myös kartan ja kankaan väliin? :)

  Itselle tuli mieleen että tuollaista voisi käyttää pyykkikorina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontaktoin vain ulkopuolelta. Miksei sama toimisi pyykkikorinakin :) jos kontaktoi kummaltakin puolelta, kangasvuori voi olla jo ommeltaessa liikaa.. Silloin voisi ommella irrallinen kangasvuoren, jonka yläreunan kääntää korin ulkopuolelle - kuten monessa punotussa kaupan korissakin on :)

   Poista
 2. Kyllä mäkin oisin kartasta tosi onnellinen! :D Pitääpä siis muistaa mainita tulevaisuudessa kun tuliaisia kysytään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainut, joka olisi vallan tyytyväinen kartta-tuliaiseen! :)

   Poista
 3. Et oo ainoo :D t. pöydän alla paperikassillinen karttoja ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kyllä mullekin kelpaisi paperikassillinen karttoja! :) Olisi ainakin mistä valita!

   Poista
 4. Mielettömän hieno kori! Ja kartat muuten on hauskoja ja mielenkiintoisia, en vaan koskaan ole keksinyt mitä niistä voisi tehdä. Mutta nyt tiedän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka :) ja pari vinkkiä lisää karttojen hyödyntämiseen: http://madambc.blogspot.fi/2011/05/quelle-bonne-idee.html

   Poista
 5. Onko kenkien maalaaminen vaikeaa? Itsekin olisin kiinnostunut, mutta uskon etten osaa :/ Millaisista kannattaisi aloittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ei ole vaikeaa, koska ei se juurikaan eroa perinteisemmästä maalauksesta. Pinta ja muoto on vain eri, muutenhan se jälki riippuu omasta kädestä ja näkemyksestä. Suosittelen aloittamaan luonnostelusta paperille. Ja kunnon välineet ovat a ja o ennen kuin lähtee kenkään kokeilemaan. Eli harjoittelua, harjoittelua! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.