sunnuntai 24. elokuuta 2014

Arvonta 24.8. - 14.9.14

Edellisessä postauksessa kerroin kaksi kivaa asiaa: vietin vuotuista vanhenemispäivää ja sain tulevan kierrätyskäsityö-kirjani loppusuoralle. Siinä on paljon iloa yhdelle viikolle ja koska iloa on myös kiva jakaa muillekin, tässä lukijoille arvonta kiitokseksi tsempeistä, onnitteluista ja fiiliksissä mukana olemisesta.
Arvonta on käynnissä kaksi viikkoa ja palkintona on tämä kaulakoru. Tein korun kirjaa varten rekvisiitaksi, mutta päädyimmekin käyttämään tämän tilalla toista samankaltaista, omaa koruani. Tämä jäi siis käyttämättömäksi ja päätin antaa sen jollekin teistä. Eli jos tykkäät korusta ja pitäisit sitä mielelläsi, osallistu arvontaan:

Arvonta 24.8.14 - 7.9.14. 14.9.2014

Palkinto 1: uniikki nahkakaulakoru. Käyttämätön ja valmistettu täysin kierrätetyistä materiaaleista. Oikeaa nahkaa ja teräsketju, keskellä korulukko. Korun koko noin 5x16cm, ketjun yhtenäinen pituus noin 34cm. Kevyt ja näyttävä. 

Osallistu näin: jätä kommentti viestikenttään. Kerro mikä on sinun paras kierrätysvinkkisi, -ideasi tai -niksisi. Kerro yksi asia tai jaa useampi juttu. Liitä kommentin yhteyteen nimimerkki ja sähköposti, josta tavoitan sinut mikäli voitat (esim. sähköposti(at)esimerkki.com).

30.8. LISÄYS: (Voit vapaasti mainita mikäli tahdot osallistua vain jompaan kumpaan, muussa tapauksessa olet mukana molempien palkintojen arvonnassa.) Lisäyksestä johtuen kilpailuaikaa jatkettu viikolla.

Palkinto 2: S.Karlssonin Mieliruokaa-reseptikirjanen. Kirja käyttämätön, vielä muovissaan. Koko mukavat 17x22cm, 72 sivua (ohv.15e). (Ks. lisää täältä.)

Onnea arvontaan!

46 kommenttia:

  1. Minä kierrättäneen aina vessapaperhylsyt koiralle herkkukätköiksi. Nami sisään, päät yhteen ja hylsy piiloon. Saa koira etsiä ja tuhoa saadakseen palkinnon! (Tuusuls670(@)luukku.com)

    VastaaPoista
  2. Paras kierrätysvinkkini on tehdä vaatteita vanhasta materiaalista. Kierrättäminen on niin voimakasta, etten juurikaan osta vaatteita valmiina kaupasta vaan tuunailen kirppislöytöjäni. Joskus onnistuu paremmin joskus huonosti, onneksi materiaalini eivät ole kalliita!
    hienotar@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Saan työkavereiltani vanhoja, esim. heille pieneksi menneitä, vaatteita, joista sitten hieman tuunaamalla saan itselleni uusia vaatteita. Minde, minna.hirvonen@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Tykkäisin tuosta korusta, joten arvonnassa mukana =)
    Minä kierrätän kaikki käsin neulotut neuleet, omat ja kirppareilta hankitut. Puran ja pesen langat vyyhtenä. Kunnolliset pääsee sukiksi ja muuksi ja huonommista tulee virkattuja sängynpeittoja. Halpaa lankaa ja luontoa säästävää =)

    VastaaPoista
  5. Eikö voi tuplata voittomahiksia jakamalla tai tykkäämällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti! Kaikille se yksi mahdollisuus voittaa tasapuolisuuden nimissä :)

      Poista
  6. Mun melkein kaikissa tuunauksissa on kierrätettyä tavaraa. Viimeisin, josta tosissaa tykkäsin itsekkin oli, kun tein puuvillaneuleesta koiralle pedin. Sitä voi käydä kurkkaamassa täällä:
    http://outislifee.blogspot.fi/2014/08/koiralle-peti.html

    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  7. Oi, aivan ihana! Mukana arvonnassa! Tämä ei välttämättä ole mitenkään erityinen kierrätysvinkki, mutta pyrin käyttämään aina kaikki tekstiilit loppuun asti. Ensin itsellä, sitten jos on vielä hyväkuntoinen niin myyn/lahjoitan eteenpäin ja jos on ihan riepu niin menee vielä mm. rättinä tai marteriaalina johonkin toiseen juttuun. mursuuppi at gmail piste com

    VastaaPoista
  8. Kierrätysvinkkinä on tyttöjen ilta kavereiden kesken ja jokainen tuo mukanaan 10 vaatetta, joista haluaa päästä eroon ja pistää kiertämään. Sitten vaan vaatteet vaihtoon. Näin saa kivasti "uusia" vaatteita itselle, vanhoja pois eikä kenenkään tarvitse ostaa uutta. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Kierrätysvinkkini on ostaa laadukkaita vaatteita, joista saa kirppiksellä myymällä vielä hyvän hinnan =).
    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Ihan yksinkertaisesti käydä kirpputoreilla! Ostan melkein kaikki vaatteeni sielä; oikea kierrätystä!

    merikukka(a)gmail.com

    VastaaPoista
  11. Minä kierrätän paljon lakanat,verhot ym vaateita tehdessä. Mekoja löytyy blogistani. Ostan paljon vaateita kirpikseltä. mbn_78@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Käytän kaikki langanpätkät,ostan lankoja ja vaatteita+tavaroita kirpputoreilta sekä säästän joitain vaatteistani ideoitani varten.Yksi arpa! samikoskinen@wippies.fi

    VastaaPoista
  13. Käytän vanhoja tekstiilejä (verhoja, tyynyliinoja, pöytäliinoja, lakanoita jne.) uudestaan ompelemalla niistä kaikenlaista, esim. tilkkutäkkejä.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  14. Tämä ei nyt ole ehkä paras, mahtavin, upein saatika uniikein idea koskaan, mutta miulle uusi: Tykkään Happy Joe-omenasiideristä. Korkin sisäpuolella on aina joku ihana pieni positiivinen teksti. Olenkin alkanut tehdä näistä hissuksiin kertyvistä korkeista mm. magneetteja. Ajatuksena on tehdä lisäksi korvakorut ja kaulakoru, sekä jokin isompikin työ jahka korkkeja on tarpeeksi :)

    Lady Narcissa
    analogtrashblogi@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Kierrätän paljon. Ostan kaikki vaatteeni käytettyinä (paitsi alusvaatteet, joita harvemmin löytää) tai ompelen vaatteita kierrätetyistä verhoista ja pöytäliinoista. Myös lähes kaiken muun käyttötavaran ostan kirppiksiltä tai dyykkaan. Joskus joutuu hetken odottamaan ja hakemaan, kun haluaa jotain tiettyä. Tässä hetki sitten tuli tarve jalkalampulle, lukuvalolle uuden kirpparilta ostamani sohvan viereen. Pari viikkoa seurasin tori.fi:tä silmä tarkkana, ennenkuin löysin sopivan lähialueelta. Tämä on elämäntapa.

    Yhtenä vinkkinä arvontaan osallistuakseni voisin kertoa seuraavaa: Vanhat vaatteet, joita ei enää viitsi myydä kirppiksillä tai edes lahjoittaa, voi leikata tilkuiksi ja ommella osaksi jotain suurempaa. Tai leikata matonkuteiksi ja vaikka virkata matoksi, koreiksi, pannunalusiksi, kasseksi, pipoiksi jne.. Mulla on yksi ikuisuusprojektilta tuntuva homma. Vanhat trikoo t-paidat matoksi. Eniten vaivaa tuottaa paiojen leikkaaminen. Siitä matosta on sitten hauska muistella mistä vaatteesta mikäkin raita on. :-D

    aino_lepisto@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Mä tein kesällä jämäkankaista synttärikemuihin viiri- koristeen, joka roikkui katonrajasta vallattomasti huoneesta huoneeseen. :)

    Marie
    suosikkimakuja@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Rikkinäisistä sukista teen hiusdonitseja!

    jallukki@yahoo.fi

    VastaaPoista
  18. Itse teen lasipurkeista säilytysjutskia, siinä oma lemppari kierrätysvinkkini tällä hetkellä :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Leikkasin vanhan lakanan ympyröiksi (halkaisija 10cm), jotka tärkkäsin ja taitoni puoliksi. Taitetut ympyrät ompelin leveään kuminauhaan (hieman pidempi kuin ranteenympärys). Lopuksi painoi kuminauhaan päihin nepparit ja näin kierrätysrannekoru oli valmis. jlikkuna@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Paras kierrätysideani tai (mieluiseni) on kun sain vanhan ja rikkinäisen kuvaputkitelkkarin, joka oli vielä sellaisessa klassisessa puukaapissa. Kaapissa oli vielä haitariovet, jotta telkkarin sai tarvittaessa piiloon. Kuvaputki ja muu roina kierrätykseen, ystäviltä sain ylimääräistä puutavaraa kaappiin takaseinäksi. Sitten vähän hiomista ja lakkausta ja kappas, mahtavan upea uniikki kaappi löysi paikkansa meiltä. :)

    - maipppi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  21. Oi mikä ihana kaulakoru! Mun kierrätysvinkki on ehdottomasti kirpparit ja tuunaus. Mutta sen lisäksi virkkaan bambu- ja puuvillalangoista ekologisia tiskirättejä ja leikkaan vanhat trikoovaatteet siivousräteiksi.

    heinahattuli@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Hei saanks mäkin osallistua?! Säästäsit postikuluissa, voisit vaan käydä ojentaa kirjan mulle?! ;D terv. Tiistain kahviseura S.

    VastaaPoista
  23. Minä kerään omien, ystävien ja tuttujen juomista tölkeistä klipsut talteen ja ennan ne eräälle naiselle, joka tekee niistä koruja ja laukkuja. olen kohta yli vuoden ajan niitä kerännyt ja muutaman kuukauden välein toimitan hänelle ison pussillisen. :)
    haidi_92_@hotmail.com
    Ps. Kirja kiinostaa enemmän :)

    VastaaPoista
  24. Tyhmät palkinnot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti kaikki ei ole aina kaikkien mieleen. Onneksi osallistuminen ei ole pakollista ;)

      Poista
  25. Ihana arvonta, osallistun molempiin ^__^

    Mun kierrätysvinkki on ihan vaan kirppareilla kiertely, en nimittäin ole ollenkaan kätevä käsistäni :D Luen sun blogia sen takia, että musta on kiva katsoa, miten hienoja juttuja muut osaa tehdä :)

    ♡:Sara (cupcakezblogi@gmail.com)

    VastaaPoista
  26. Paras kierrätysvinkki on tietty vanhojen vaatteiden tuunaus ja kierrätysmateriaalista lahjojen ja korttien tekeminen ystäville ja sukulaisille!

    stix@hotmail.fi

    VastaaPoista
  27. Minä haluan tuon kirjan! ♥

    Kierrätyksessä suosin eniten kirppareilla käymistä ja myös teen vanhasta uutta. Yksi suosikki tekemistäni käsitöistä on edelleen farkkulaukku, jonka olen tehnyt ehkä kuudennella luokalla kotona. Olen käyttänyt sitä siis aktiivisesti ainakin kuusi vuotta :) Farkuista saa kaikkea kivaa! :)

    delfiini8@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Meillä käytetään mehukattipulloja mm. pressun painoina (täytetty hiekalla), suppiloina (pohjasta auki) ja lapioina ( viistosti kyljestä auki, hyvä mm. hiekan heittelyyn pihalle talvella). Noita löytyy muutama (huom, ei liikaa ;) ) varastosta, koska niitä voi käyttää mihin vaan! Harmi, että ei tule enää juotua tota mehukattia itse kauheasti, mutta onneksi on sukulaisia :) (yesterday_91@hotmail.com)

    VastaaPoista
  29. Minibudjetilla elävän opiskelijan arki on täynnä kierrätysratkaisuja;)! Mitään mullistavia uusia ideoita minulla ei ole jakaa,mutta esim. tällä hetkellä käytössä ovat hiekalla täytetyt limupullot(käsipainoina kotijumpassa) ja vanhoista vöistä teen uusia, eri asuihin mätsääviä kellon rannekkeita..

    Tuo kirja vaikuttaa kyllä lupaavalta. Koitan onneani sen suhteen!
    (Korukin on näyttävä, mutten juurikaan käytä koruja.)

    (romuakka ät gmail piste com

    VastaaPoista
  30. Kivoin kierrätysvinkkini on vanhoista bändipaidoista tehdyt sohvatyynyjen päälliset, trikoo on mukavan tuntuinen pään alla ja sohva on saanut rock-henkistä asennetta.

    Heluna ( helunaloinen(at)live.fi )

    VastaaPoista
  31. Osallistun! T. Miisa (miizamizamiisa(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  32. Aikakauslehtiä kierrätämme tuttujen kesken. Samasta lehdestä saa lukea useampi.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  33. Aika perinteinen, mutta erityisesti näin lapsiperheessä merkityksellinen asia on vaatteiden osto ja myynti ja kirpputoreilla.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Vinkki: vanhojemn sukkisten virkkaus kuteena :) terapeuttista ja pehmeää!

    hellokala (at) luukku piste com

    VastaaPoista
  35. Mukana! Kierrätän paljon, tänään vein taas pari kassillista vaatteita vaatekeräykseen :)
    maiai
    marianna1 at luukku.com

    VastaaPoista
  36. Entä jos ei keksi mitään esimerkkiä? Kai se on paras itsellä kun biojätteet pistää erikseen. T. Vuoksi

    VastaaPoista
  37. Parasta kierrätystä on vaatteiden kierrätys sukulaistyttöjen kanssa. Ollaan kaikki kivasti aika saman kokoisia ja kesäisin pyritään roudaamaan käyttämättömät vaatteet kaikki yhteen paikkaan ja siellä sitten osa vaatteista löytää uusia koteja sellaisenaan, osasta voi vaikka vähän tuunailla parempia ja osa jatkaa sitten matkaansa kirppareille. Aina pienempänä parasta oli se, kun ruotsin pikkuserkut tuli käymään ja toivat monta kassillista vaatetta kaikille jaettavaksi. Kyllä ne ruotsalaiset vaatteet oli muka paljon hienompia ja parempia kuin suomalaiset ;)

    VastaaPoista
  38. Pari kivoimmista ja äskettäin vastaan tulleista kierrätysideoista on tehdä sytytysruusuja tyhjistä munakennoista ja kynttilöiden jämistä. Ja toisena vanhojen kenkien käyttäminen kukkaruukkuna, tähän soveltuu hyvin parinsa menettäneet ja rikkonaiset kengät.

    -maija-
    maijjju90(at) hotmail.com

    VastaaPoista
  39. Paras kierrätysvinkki lienee avoin mieli ja aikaa selailla inspiroivia blogeja yms. Ja tiedosto jonne tallentaa ne parhaat ideat odottelemaan sopivaa hetkeä...
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    VastaaPoista
  40. osallistun :)
    emmi.saali a luukku.com

    VastaaPoista
  41. Kierrätän vanhat, kulahtaneet ja reikäiset t-paidat koreiksi ja matoiksi virkkaamalla.
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  42. Heh, ehkä eniten viimeaikoina hilpeyttä herättänyt kierrätysmatskujuttuni on lankasäkkini. Työpaikallani tyhjeni kaksi valtavaa ruskean pahvin väristä puurohiutalesäkkiä, jotka tietenkin halusin ottaa talteen. Kaikki kummasteli mitä minä niillä teen, mutta sainpas tosi kivan ruskean ryttypussukan (Uashmama -tyyliin) olohuoneeni nurkkaan, joka on pullollaan jämälankakeria! Seuraavaksi siis kierrättämään niitä... ja samalla vähän osallistuen tähän ihanaan arvontaan :)

    Pauliina
    (pakinyman(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  43. No, mä oon vähän näitä ihmisiä, joille liian helposti kerääntyy tavaraa. Kun näen melkein missä tahansa lipukkeessa tai härpäkkeessä jotain mahdollista askarteluarvoa (en kyllä ihan kaikessa, vrt. Paskat kirppislöydöt -blogi;) Siksi minäkin kerään tölkkiklipsuja ja kahvipusseja, ja mitä lie muuta...
    Toisaalta taas, en välttämättä askartele kaikkea itse vaan diilaan materiaalin eteenpäin.

    Pidän älyttömästi kirjankierrätyshyllyistä. Pohjois-Haagan kirjastossa on jopa tavarankierrätyshylly, jossa saa nimensä mukaisesti kierrättää muutakin pientavaraa. Mun vinkki olis, et jos mahdollista, käytä kierrätyshyllyjä tai perusta oma vaikka työpaikalle.

    Ja jos taas käsiin osuu kirjoja, joita tuskin kukaan koskaan lukee (sellaisia on vaikka kuinka, valitettavasti), niistä voi askarrella vaikka mitä! Paperihelmiä, taittelutöitä, kollaaseja, rasioita...netissä on hyviä ohjeita. Kävin pikkuisen kurssin aiheesta paikallisessa kansalaisopistossa :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.