sunnuntai 24. toukokuuta 2015

DIY: Paperikukka.

Ihan vaikka näin tulevan juhlasesonkin lähestyessä..entäpä jos vaihtaisit klassikkoruusun kierrätyspaperista tehtyyn kestokukkaan? Pienemmän kukan voi vaikka liittää lahjan kylkeen näyttäväksi koristeeksi!
Useimmiten askartelevat kukkaset tehdään silkki- tai kreppipaperista, mutta kokeilin kävisikö kukan tekoon myös ihan tavallinen paperi, joka on sikkiä ja kreppiä vahvempaa ja kankeampaa työstää.
Leikkasin isoista ja pienistä valkoisista ja käytetyistä, mutta puhtaista kirjekuorista ja satunnaisista tulostepapereista leveitä terälehtiä, joita käsin rypistelin ja alhaalta "laskoksille" taittelin saadakseni niihin pehmeyttä. Sitten liimasin terälehdet päällystettyjen grillitikkujen ympärille kiertäen, pienestä suurimpaan.
Eikä edes tarvitse tehdä kimppua, suuri paperikukka voi olla voimakas ihan yksistään.!
Tässä on kyllä kukka, joka ei lomalle lähtiessä kotona yksin lakastu!

6 kommenttia:

 1. Ruusu on kaunis ja todellakin näyttävä ihan yksinään. Tämä olisi kukka, jota en minäkään onnistuisi tappamaan.
  Hauskaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Oletko käyttänyt lehdissä kukkateippiä? Mistä hankit sitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käyttänyt vuosiin. Kun leikkaa kreppipaperista (tai silkkipaperista) suikaleen ja levittää ihan hitusen yleisliimaa kierrättävän varren ympärille (1-2 kierrosta) niin hyvä tulee :) tai sitten voi oikoa mutkat ja käyttää nopeasti washi- tai muuta koristeteippiä! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.