torstai 4. kesäkuuta 2015

Auringonkerääjä.

Pilkahdus meidän olohuoneeseen. Siellä ikkunassa roikkuu jotain, mikä tahtoi pysyä valossa piilossa (koskahan sitä oppii sisäistämään sen, että ikkunaa vasten valokuvaaminen on ikäänkuin hyvin turhaa?).
Se on tämä! Se on metallikehikkoon siimalla pujotettu ikkunakoriste erilaisista lasi- ja muovihelmistä.
Inspiraatio koristeen tekemiseen tuli niin sanotuista auringonkerääjä-koristeista (engl. sun catcher). Näkemäni valonkerääjät on tehty joko muovihelmistä sulattamalla (kuten tässä esimerkissä) tai lasihelmistä liimaamalla (kuten tässä esimerkissä). Päädyin kolmanteen, omaan tekniikkaan: tavallisella siimalla pujotteluun.
Harmi, ettei aurinko nyt halua näyttäytyä, jotta olisin saanut kuvaa koristeesta auringonsäteiden kanssa.. Lasihelmet kun heijastavat valoa todella kauniisti! Säteet heijastavat kivoja heijastumia ihan seinille asti.
Sellaista pientä uutta olohuoneeseen. Uutta on myös oikeanpuoleinen turkoosi tyynynpäällinen.

Aikaisempia ommeltujen juttujen postauksia: tyynynpäällisiä / viltin sisältävä putkityyny / Kuusipuu-verhot.

10 kommenttia:

 1. Ihana idea! Katsoin linkitkin läpi, mutta tykkään kyllä sinun ilmavasta lopputuloksestasi kaikista eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) samaan päädyin itsekin! Isohkoiksi helmillä ja pujottelulla olisi tullut äkkiä raskas ja tunkkainen, jos vaikka olisi täyttänyt kehikon kokonaan. Ilmava parempi :)

   Poista
 2. Tosi kaunis! Ja ihanan raikas väreiltään. Siima toimii näköjään täydellisesti, ja tuo vähän mieleen myös unisiepparin :) Varsinkin keväällä ja syksyllä, kun aurinko paistaa matalalta, tuollainen pääsee todella oikeuksiinsa. Minä tein oman vastineen, joka on vähän pienempi, pujottamalla helmiä vanhan vispilän metallispiraaliin: http://mottilangassa.blogspot.fi/2012/10/kimmeltavia-ikkunakoristeita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) siima on hyvä! Kunhan jaksaa kiristää tiukalle, se on monessa yllättävän hyvä! :) sinunkin versiot ovat kauniita ja kekseliäitä! :)

   Poista
 3. No voi hitsin pimpula, kun on kiva ja kaunis<3
  Unisieppareita olen tehnytkin, nyt siis aurinkoa sieppaamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mikä tulisi sitten unen ja auringon jälkeen sieppariksi...onnensieppaaja?

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.