perjantai 12. kesäkuuta 2015

Siemenhelmi rannekorut.

Hissukseen ovat hihat nousseet ylemmäs kesäkuun edetessä. Ja tilalle tuli kalpeat, paljaat ranteet. Yyh, ei kiva.
Ranteeseen oli siis saatava jotain pientä uutta. Jotain mukavan kevyttä ja niin sanotusti kivan ilmavaa. Sopivasti kesäistä.
Joten tällaiseen settiin päädyin. Ensin tein vain yhden, mutta helmeily eteni hyvään tahtiin niin teinpäs samalla innolla sitten useamman. Värit menevät hyvin yhteen, mutta menevät myös yksistään - tai muiden jo tuttujen rannekorujen kanssa.

Rannekorun mallin ja inspiraation katsoin täältä: HelloNatural.co / DIY Seed Bead Circle Bracelet.
Olen muuten vihdoin päässyt jyvälle siiman käytöstä. Ennen vannoin korulangan tai metallilangan nimeen ja kartoin siimaa. Se tuntui niin luirulta käsissä. Nyt olen tainnut saanut siihen hyvän tuntuman. Tai sitten ennen käytin liian ohutta siimaa. Enkä osannut tehdä solmuja, jotka olisivat myös pysyneet siimassa. Nyt käytän tätä yleissiimaa, 0,30mm vahvuista.
Loppuun paljon käyttämäni vinkki (jos vaikka jollekin tulisi uutena ideana): rannekorujen niputtaminen. Jos on monta ohutta rannekorua, turhaan niiden lukkoja kanssa erikseen taistelee. Kun niputtaa ensin korut toisiinsa (eli vaihtaa vaikka yhden rannekorun toisinpäin vastapääksi), saa ranteeseen laitettua koko setin kerralla eli vain yhdellä lukolla. Helppoa! Näin eivät korut myöskään pyöri ympäri ranteen miten sattuu, kun lukkorykelmä pysyy paremmin piilossa ranteen sisäpuolella.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.