keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

DIY: Liitutaulu-tarjotin.

Jälkijunassa tullaan taas. Tuntuu, että liitumaali-projektit tulivat rytinällä ja joku aika sitten niitä oli kaikkialla. Minä lämpenin maalille vähän hitaammin. Liitumaalin nerokkuuden ymmärsin vasta, kun maalasin Annon rikkoontuneesta peilistä liitutaulun (ks. postaus). Se oli onnistunut projekti, ehkä myös tämä pikkuprojekti.
Maalasin puuplätykästä pikkuisen asettimen. Tarjottimeksikin voisi kutsua, onhan siinä kantokahvat. Tällaisia pieniä, kivoja pöydän koristuksia tarjoiluun kaipaa aina välillä. Ei niitä iänikuisia samoja jaksa katsella. Uutta pitää välillä saada pöytään niin vanhat lempisuosikkisapuskatkin näyttävät uudelta - etenkin, jos taustalle voi liidulla piirrellä ihan mitä vain koristepörpylää.

Tee-se-itse: Liitutaulu-tarjotin

Tarvitset: Vanerilevyn tai muu vahvan pohjan (esimerkiksi vanha taulu), liitumaalia, leveähkön pensselin, kaksi vanhaa (saa myös edullisesti uutena) lipaston tm. laatikon vedintä, viivoittimen ja ruuveja sekä ruuvimeisselin.

Tee näin: Maalaa levy vähintään kahdesti liitumaalilla. Pyri mahdollisimman tasaiseen jälkeen. Anna kuivua liitumaalin käyttöohjeiden mukaan. Mittaa levyn laitaan symmetrisesti vetimien rei'ille kohdat. Ruuvaa vetimet kiinni. Jos vetimet ruuvataan taustapuoleltaan, suosi tasapäisiä ruuveja. Pyöreäpäiset jäävät koholle ja voivat naarmuttaa pöytätasoa.
Ja jos ei tarvitse tarjoilussa, voipi sen nostaa pystyyn liitutauluksi. Ens alkuun on mennyt mm. muistitauluna, kauppalistana ja myös viikon menuna - yritin tuota "Suunnittele viikon ruoat etukäteen" keväällä jonkin aikaa, mutta tiesin sen, että suunnitelmissa pysyminen arkikiireissä on todella vaikeaa. Sitä syö mitä mieli tekee. Etenkin, jos puolet tarvikkeista unohtuu kauppaan. Yks juttu vaihtuu toiseen, toinen riittää kadeksi päiväksi, kolmatta ei vaan jaksa tehdä. Ja sitten sitä unohtaa koko listan ja pistää pakastepizzan vallan tyytyväisenä uuniin.
Paksu vaneri kestää hyvin tarjottimena - ja älkööt huoliko, ei tässä keskellä viikkoa hummailla. Rekvisiitan lahjaksi saatu iloliemi nautittiin avomiehen kanssa jo viikonloppuna. Meillä tuli kuusi vuotta yhdessäoloa plakkariin!

6 kommenttia:

 1. Kiva idea tämäkin. Onnea vuosipäivän johdosta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) olkoon se yksi monista, monista tulevista vuosipäivistä <3

   Poista
 2. Vau! Ihana idea ja kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea kyllä. Sulla muutenkin hienoja juttuja ja ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :) kiva, että tykkäät! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.