tiistai 2. kesäkuuta 2015

Rusetti kaulaan.

Mitä mahtavin ihminen valmistui viime viikonloppuna. Tutkintopaperit tuli ja sehän oli odotetun juhlan paikka!
Ystäväni panostaa paljon pukeutumiseen ja tykkää muun muassa solmittavista ruseteista. Sellaisen päädyin sitten hänelle tekemään. Minä sekä ompelin että myös painoin kankaan itse. Ohjeena käytin tätä: Tuts+: How to make your own bow tie.
Ikään kuin jouduin summassa arvioimaan nauhan pituuden (koska en voinut ystäväni kauluskokoa kysyäkään) ja vähän pelkään, että haku-ammunta meni pieleen ja rusetista tuli ystävälleni liian lyhyt. Onneksi otin tilkut talteen niin rusettia voi tarvittaessa takaa pidentää näppärästi pienellä jatkopalalla.
Painoin kangasta myös vähän reilummin, jotta sain tehtyä samasta kuosista lahjaksi myös taskuliinan vähän kuin setiksi.
Ja tältä lahja näytti paketoituna. Pyöräytin paperisuikaleista tuollaisen kolmiulotteisen härpäkkeen rasian päälle.
Ps. Voisin muuten potkassa polveen sitä, joka keksi solmittavan rusetin. Taistelin rusetin kanssa monena päivänä, kun en kerta kaikkiseesti tajunnut miten se solmitaan! En käsitä. Katsoin kymmeniä ohjeita ennen kuin sain edes jonkinlaisen rusetin aikaiseksi, joka pysyi kasassa. Meinasi palaa päreet. Jotain ihme taikuutta tuo rusetin solmiminen!

2 kommenttia:

  1. Hei! Hieno rusetti! Tykkään kovasti kirjastasi ja blogistasi. Olet taitava ompelija ja kierrättäjä! Kirjoitin kirjastasi pari sanaa blogiini, sillä halusin jakaa tätä innostusta muillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kivasta kommentista :) piristi tosi paljon! <3

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.