maanantai 22. kesäkuuta 2015

DIY: trikoomekon muodonmuutos.

Whoa, kolmas ompelupostaus putkeen! Tällä erää muutoksen alla toinen kesämekkonen (joka on myös edellisen postauksen tavoin viime vuoden vaatteiden vaihtopäiviltä), jossa ei ensalkuunsa pitänyt olla muuta vikaa kuin pari poistettavaa tahraa.. Laitoin pesun jälkeen mekon kesävaatteiden sekaan odottelemaan lämpimämpiä kelejä ja nyt..
..viikonloppuna mekkoa sovittaessa, en siitä enää tykännytkään. Hintsan verran liian väljä. Sisälle vuoreen kerätty pussihelma oli kovin raskas. Vyö turha. Pääntiessä vilkkumisen vaara. Olkaimet eivät pysy olkapäillä liikkuessa. Toisin sanoen, ei siinä jäljelle jäänyt muuta kuin kiva väri. Ei jaksa pienentää ja kursia sieltä täältä. Teen mieluummin muodonmuutoksen!
Hetken pähkäiltyäni tässä on mekon muodonmuutos. Siitä tuli niskalenkkimekko! Ja mikä muutos helmaan!
Takaa mekko on sopivan avoin, mutta ei niin avoin että rintsien taka-osa vilkkuisi.
Huomaatteko mitä muutoksia tein mekolle? Ensin poistin pussihelman, josta sain helmaan leveyttä, keveyttä ja pituutta. Poistin vyölenkit ja toisen olkaimen, jonka tilalle lisäsin selkään leveää kuminauhaa (ilman kangas olisi roikkunut). Toisin sanoen, tuo niskalenkki on yhtä kuin edellinen olkain. Se missä oli ennen toinen kainalo, onkin nyt pääntie!
Toimiva temppu, jota voi soveltaa muissakin mekoissa, joiden olkain on tarpeeksi venyvä. Tällainen muodonmuutos on kyllä juuri minua parhaimmillaan. Ensin tuntuu pöhköltä idealta ("hei määpäs työnnän pääni tästä olkaimesta ja katson miltä se näyttäis..!"), joka osoittautuukin juuri oikeaksi ratkaisuksi. Samankaltaisia pöhkönmahtavia ideoita vaatteiden muodonmuutoksiin löytyy myös Itte tein ja kierrätin -kirjastani, tsekkaa sieltä lisää!

6 kommenttia:

 1. Todellakin melkoinen muutos, siis yläosa käännetty huis hais ympäri!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eli toinen poistettu ja toinen jäi sellaisenaan paikalleen. Mekon sivu on käännettynä eteen :)

   Poista
 2. Nyt näyttää kyllä niin hyvältä ja kivasti tuli lisää pituuttakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) minäkin tykkään, että helmaan tuli lisää pituutta ja myös keveyttä :)

   Poista
 3. Hieno idea, ei olisi tullut mieleen:)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.