sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Laihdutusleikkaus mekolle.

Nappasin tämän mekon, kun kävin vaatteiden vaihtopäivillä. Mekko näytti hyvälaatuiselta (selkeästi vanha, mutta pinta on silti edelleen hyvä ja nypytön) ja ajattelin, että mekko menisi sellaisenaan, kunhan helmaa lyhentäisi. Mutta niinhän sitä luulin.
Sillä, kun mekon vetää hengarista päälle, sitähän ihan järkyttyy. Mikä on tuo lörttömaha? Kyllähän sitä on ruoka viime aikoina maistunut, mutta että ihan vanne kertynyt vyötärölle? Ei, kyllä nyt täytyy olla mekossa jotain vikaa itse mekossa.
En ymmärrä miksi tuohon kohtaan on tehty tuollaiset laskokset. Ei kait se odottavan vaatekaan ole. Ei tarvitse kuin vähän hengittää niin kangas on jo kasaantunut mahan eteen pussiksi. Onkohan mekko venynyt entisellä omistajalla vai onko tuo pussi ollut mekossa aina? Jos on niin miksi..eihän nuo voi laskosten sijainnit ja leveydet voi imarrella kenenkään vartaloa?
Ratkaisuna oli ottaa keskivartalolta laskokset pois ja kääntää etupuoli takapuoleksi ja tehdä sinne ylimääräinen sisäänottosauma (etukappale takakappaletta oli laskosten poiston jälkeen tietenkin paljonpaljon leveämpi). Lopuksi lyhensin myös helmasta niin sain samalla pois sivuilla olleet helmahalkiot.
Loppuun: ennen ja jälkeen. Tuossa näkyy hyvin kuinka helma oli myös venynyt vinoon. Fiksasin myös kasaantuvat olkapäät. Ja irvistävän sauman pääntiestä. Nyt korjausten jälkeen mekko tuntuu omalta ja omankokoiselta. Jes, hyvä arkivaate!

8 kommenttia:

 1. Näyttää raskaus/imetysmekolta :) merkki ei näy, mutta kokolappu näyttää yhden tutun äitiysvaatevalmistajan lapulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkissä lukee l linnea, kertoisiko se mitään? :) en ainakaan pikaisella hakuammunnalla löytänyt tietoa et merkki ois mammavaate. Toisaalta sama se onko, ei se sitä ainakaan enää ole :)

   Poista
 2. Hyvä tuli! Kävin samaisilla vaatteiden vaihtopäivillä ja löysin vain yhden hameen. Mutta ei se mitään, sillä hame oli Nanson ja kiva. Samalla sain pieniä vauvanvaatteita kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) yksikin kiva vaate usein riittää ;)

   Poista
 3. Näyttää vähän imetysmekolta. Niihin on usein lisätty jonkinlaista ryppyä, laskosta, tms. vyötärölle "häivyttämään" synnytyksen jälkeistä pömppöä. Mutta oli miten oli, hieno tuosta tuli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuntuu vähän hassulta, että tuollaiset laskokset mitään pömppöä häivyttäisivät..:D

   Poista
  2. Niinpä :D Turhan usein vaatevalmistajat tuntuvat ajattelevan, että lisää kangasta vatsan seudulle = pömppövatsaa imarteleva leikkaus. Ja se lopputulos on vain todellisuuttakin karumpi. Tai sitten olen vain hypistellyt väärän merkkisiä imetysmekkoja.

   Poista
  3. Ehkä niiden suunnittelijat ovat vain iki-hoikkia, joiden ei ole koskaan tarvinnut yrittää pömppöä peittää :D tai sitten ne ovat miehiä ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.