perjantai 12. helmikuuta 2016

Ikuisesti keskeneräinen.

Sanokaa, etten ole ainut, jolta joskus aika useinkin jää innolla aloitettu projekti kesken. Into laantuu, aikomus pysyy. 
"Kyllä mä sen teen vielä tässä valmiiksi." Yeah right, siinäkös vannot, mutta kun et vaan tee. Inspiraatio ei tule takaisin yrittämälläkään ja aika venyy. Sitten enää kiinnosta edes yrittää. Projekti vaan jää ikuisesti kesken.
Yksi sellainen, joka ei koskaan tullut valmiiksi on tämä makrame-seinävaate. Höpisin viime vuoden tammikuussa (jösses sentään - luulin, että se oli viime keväänä) makrame-tekniikasta ja aikomuksesta tehdä jonkinlainen seinävaate.

(Lue inspiraatiopostaus tästä. - "Macrame osa 1." - onkohan tämä postaus nyt muka sitten se jatko-osa?)
Innolla aloitin työn. Päätin jonkinmoisen vision ja ostin Clas Ohlsonilta "venepuolelta" nyöriä (en muutakaan sopivan ohutta, valkoista ja joustamatonta nyöriä silloin löytänyt). Tein solmuja, purin, tein uudestaan ja lopulta turhauduin.

Ja siihen se sitten jäi.
Nyt reilua vuotta myöhemmin, työ on edelleen kesken. Ja sellaiseksi jääköön. Joskus ei vaan tule valmista koskaan.

Onko teitä muita, joilla ikuisuusprojektit vaan ei koskaan valmistu? Mitä teette niille? Puratteko pois vai yritättekö antaa aikaa, jos vaikkasittenkuitenkin joskus inspraatio tulisi takaisin? Toivo vai luovutus?

8 kommenttia:

 1. "jos vaikkasittenkuitenkin joskus" Tämä! :D Joskus oon jonkun vanhan projektin saanu loppuun asti. Olisihan noita nytkin tuolla vaikka kuinka.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli vaikkasittenkuitenkin joskus jotain meillä sattumalta valmistuu! :D

   Poista
 2. Kyllä niitä projekteja löytyy kaapista jotka vaan jää tekemättä :( ei kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole :( hyvä, että muillakin unohtuu kaappiin keskeneräisiä juttuja!

   Poista
 3. Valitettavasti keskeneräisistä aika moni työ saa luovutustuomion ja joutuu kierrätykseen. Tosiaankin, kun into laantuu, niin plääh. Ei kiinnosta enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että inspiraatio on niin ohimenevää. Vois olla on-off-katkaisin paikallaan, eikö? :)

   Poista
 4. Mulla on varmaan toistasataa kesken eräistä projektia jotka - asiasta riippuen - teen valmiiksi monien vuosienkin jälkeen ja toiset vain istuvat ja odottavat vuodesta toiseen josko joskus inspiraatio iskisi ja tekisin ne valmiiksi, mutta pakko sanoa että huonolta näyttää.
  Esimerkiksi olen kolme neljä vuotta sitten aloittanut tekemään kaverille kudottua tilkkutäkkiä ja paloja alkaa olla tarpeeksi, en vaan saa aikaiseksi ruveta kasaamaan sitä. Mikä siinä on niin vaikeaa?? Ehkä pelkään että siitä ei tulekaan niin hieno kun päässäni ajattelin.. Mutta tuolla se odottaa kärsivällisesti kaapissa ja kyllä minä vielä jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnosta kysyn..miten säilytät kaikki keskeneräiset työt, jos niitä on todella paljon? :) Se voi olla se vision ja todellisuuden törmäys! Ainakin minulla. Kun huomaa, että nyt ei ehkä lopputulos olekaan sitä mitä kuvitteli sen olevan, työ vaan jää kesken.. :(

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.