tiistai 16. helmikuuta 2016

Neulehameesta liivi.

Oho, kaksi postausta peräkkäin, jotka kummatkin koskevat ommeltua vaatetta! Nyt on blogisivut sekaisin.
Tätä en kuitenkaan ihan alusta asti itse ommellut, vaan vähän kierrätysompelin. Sain lahjoituksena x aikaa sitten paksun neuloshameen. Hyvälaatuinen, kivan tumma, lämmin ja moneen soveltuva.. Kauan se päätös otti, mutta liivin siitä tein.

Kuviea vertaamalla voisi luulla, että eipä sille paljoa tehty. Mutta paljonkin silti tein. Ensin mittasin ja leikkasin hameen takaa auki (takaa siksi, koska hameessa oli takana halkio). Fiksasin halkion pois. Mittasin ja leikkasin käsille aukot. Laskin etuosan olkapaikkoja alemmas. Lopuksi vielä tietenkin huolittelin hihansuut ja etulaidat, joka otti kyllä aikansa - paksu neulos oli haastavaa saada ommeltua nätisti.
Tästä näkee olkasaumat. Leikkasin siis takaa (eli nyt etukappaleista) resorit pois ja ompelin leikkuupinnan etuosan (eli nyt selkäkappaleen) alle. Olkasaumojen resoreissa on vähän ikäänkuin epolettimaista ryhtiä, eikö!
Ja tältä se valmis liivi näyttää. Sovitusnukke-Pirkko pukisi liivin vyön ja siihen mätsäävän kaulakorun (ks.postaus) kanssa.
Itsehän puin liivin tylsästi tummempaan farkku-mustapusero-komboon. Kaulakoru (ks. postaus) pääsi sentään paraatipaikalle.

4 kommenttia:

  1. Oooh! Siitäpä tuli tyylikäs liivi! Nuo epolettimaiset olkasaumat on täydelliset, hienosti keksitty! Jos tykkää, niin niihin vois ommella jotkin kivat napit vielä koristeeksi, vaikka kultaiset..tai hopeiset..tai keltaiset.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mietin kans nappeja tai koristeniittejä, mutta ainaki toistaseksi jätin vielä laittamatta. Harjoittelen ideoiden editointia ;) on ehkä ajattomampi ilman koristeita :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.