sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Mustavalkoinen pus.

Hyvää ystävänpäivää! Tänä vuonna ei ruusuiltu vaaleanpunaisissa, vaan pysyttiin mustavalkoiselle uskollisena.

Löysin tämän kangaspalan (kuvassa kaksinkertaisena) edellisiltä Eurokankaan "pussi-päiviltä". Tungin kympin pussiin sillä ajatuksella, että raitaosista ompelen uuden graafisen tyynynpäällinen. Mutta kas, kotona hahmotin kankaan kokonaisuudessaan. Ylhäällähän on kasvot! Ja toisella puolella kangasta samanlaiset!
Kasvojen profiili näyttää vähän siltä, kuin nainen pienesti puhaltaisi tai pussaisi. Pusutteluthan tähän päivään sopii, joten päätin tehdäkin tyynykankaasta ystävänpäiväksi uudeen vaatteen. Palan pituuskin riitti juuri sopivasti tunikaksi!
Kaavana käytin vanhaa itsetehtyä tunikaa. Kun käyttää kaavana valmiiksi lempivaatetta, tietää mitä saa. Tulee kerralla hyvä pituus, sopivat hihat ja mieluinen pääntie. Tunikoissakin parin centin muutokset voivat vaikuttaa paljon mukavuuteen.
Ja mukavanhan siitä tuli! Tuosta pääntien "pusunaamasta" tuli aika hauska! Toisella puolella se puhaltaa oikealle ja toisella puolella vasemmalle. Se onkin sitten ainut ero tunikassa. Malli on ihan sama kummaltakin puolelta, ei ole väliä kumman puolen pistää eteen ja kumpi on takapuoli. Se on nopean pukeutujan etu!
Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten kuosi oikeasti jatkuu reunan yli. Näkyykö koko pää? Vai yhdistyykö se noiden oksien kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi? Mitä muuta on printissä kankaan keskellä?

Oli teidän ystävänpäivä sitten vaaleanpunainen tai mustavalkoinen, toivottavasti jokaisella on joku, jolle toivottaa hyvää ystävänpäivää. Oli se sitten puoliso, lemmikki, paras kaveri tai vaikka vieläkin parempi sisarrus. Nyt on hyvä hetki sanoa, että kiitos kun olet kanssani!

Pus ja kiitos myös teille blogini lukijat. Toivon teille kaikille oikein hyvää ystävänpäivää!

14 kommenttia:

 1. Onpa muuten todella upea. Harmi kun täällä ei ole tuollaisia löytöpusseja ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) harvoin niitä Eurokangas järjestäkään :) samoja "tunge laarista pussi täyteen" kampanjoita on kyllä myös ainaki Oulussa myös muissa kangaskaupoissa. Ehkä vois ehdottaa myös sinne paikalliseen..? :)

   Poista
  2. On täällä noita mutta ne laittaa kaikki roskan sinne, ei mitään järkevää. En ole kertaakaan täällä ostanut kyseistä kassia. Turussa olikin aina muuta kuin roskaa.

   Poista
  3. Voi onpa ikävää :( Oulussakin viedään kyllä heti parhaat päältä ja jäljelle jää roskaa. Karvaasti oppinut, että pitää olla heti kärppänä paikalla tai ei kannata myöhemmin ajatellakaan :D

   Poista
 2. Mahtavaa ystävänpäivää taitavalle blogikamulleni <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva kuosi! Minun pitäisi itselle saada ommeltua muutakin kuin sukkia :D

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten kiva tunika! Hyvää ystävänpäivää täältäkin :)

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva tunika! Kiva kuosi ja muutenkin näyttää tosi kivalta. Kunpa sitä itsekin osaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie :) Älä lannistu, ommellakin voi opetella :) Ohjeita ja oppimiskeinoja kyllä on, jos on vain ompelukone millä harjoitella :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.