lauantai 27. helmikuuta 2016

Joustava iltapuku.

Tein sen! Kahtena iltana pikaompelua kaavatta, kolme metriä joustavaa kangasta ja tuloksena yksi visiota vastaava pitkä juhlamekko! (Ks. suunnitelma ja lähtötilanne tästä postauksesta.)
Välissä oli kyllä toivo mennä. Kiiressä ompelukone ja pää sylttäsivät vuorotellen. Säikähdin, että nyt tuli kokovartalomakkara ilman hengitysvaraa. Pelkäsin, että tuli liian lyhyt ja nilkat vilkkuu. Lopulta kuitenkin sain mekon valmiiksi jo edellisenä päivänä. Jäi vielä jopa hyvin aikaa käydä etsimässä uudet juhlaballerinat ja tehdä vielä kenkiin mätsäävät korviksetkin.
Piti laittaa ensin aikaisemmin tekemäni glitterkoristeiset sulkakorvakorut (ks. tutoriaalini tästä), mutta teinkin vähän vastaavat korvikset vähän virtaviivaisemmalla muotokielellä. Näihin myös käytin kultaisen kynsilakan sijaan hopeaa glitteriä. Pohjaksi valitsin nahan sijaan vanhan laukun vinyylimuovia (kaksinkertaisena), jotta korvikset pysyisivät hyvin ryhdissä.
Ja tältä koko mekko näyttää. Perinteinen malli laakealla pääntiellä ja vajaamittaisilla hihoilla. Jännän mekosta tekee se, että siinä ei todella ole vetoketjua tai napin nappia. Ei muotolaskoksia, ei mitään krumeluureja. Vain pääntiessä on kuminauhakuja, jonka avulla mekon voi vetää ihan olkapäiden ylitse. Tarkoitus olikin saada mekko, johon voi vain "sujahtaa"! Mekko, jota ei tarvitse silittää ja joka ei istuessakaan rypisty - mekon voisi vaikka käsilaukkuun sulloa ja lähteä reissuun!

Jatkoa ajatellen suunnittelin jo, että voisin joskus jatkossa lyhentää mekon polvimittaiseksi. Hyvin laskelmoituna mekosta voisi riittää myös kahdeksi osaksi, lyhyemmäksi hameeksi ja erilliseksi puseroksi..
Erityisen mielissäni olen myös näistä suikaleglitter-korviksistani. Myönnän, tuli parit selfiet otettua niiden kanssa.
Olen tyytyväinen, nopeasti kyhätty visio sai mieluisen lopputuloksen. Taidan laittaa rastin seinään!

6 kommenttia:

 1. Näytät kyllä tosi tyylikkäältä. Mekko on täydellinen sun vartalolle ja korvikset lisäävät näyttävyyttä. Hurjan taitavasti tehty kokonaisuus.
  Kivaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Vau! tää on Niin hieno! Korvikset ja kaikki! :) millaista tuo kangas oli? Siis ihan vain jotakin joustavaa juhlamekkokangasta?
  plussaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kangas on polyester-elastaania, joka kuulostaa kammottavan hiostavalta mutta ei ollut sitä kuitenkaan yhtään :) oli nimetty "housukankaaksi", joka myyjänkin mielestä oli vähän hassu, koska kyseistä kangasta käytetään kuulemma eniten kotelomekkohin :)

   Poista
 3. Wau! Näyttää tosi tyylikkäältä. Sekä mekko että korvikset ja sinä. Mua vaan naurattaa ajatus käsilaukkuun sullottavasta iltapuvusta.. joku tossa yhtälössä ei vaan sovi yhteen... ;) mitä toi puvun matsku muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no ei sitä tiedä, ihan voisi pistää mekon kiireessä pikkuveskaan :'D matskusta vastailin Anonyymille yllä :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.