lauantai 20. helmikuuta 2016

Personoitu lahja kirjanystäville.

Kun kaksi ihanaa ystävää pistää hynttyyt yhteen, tuloksena voi olla vain yksi asia: uuden tuparilahjan keksiminen!
Useinhan sitä toivoisi antavansa jotain mitä saajilla ei entuudestaan ole. Jotain yllättävää ja hauskaa. Jotain mikä on käyttökelpoista. Jotain mikä ei aiheuta päänvaivaa säilytyskoonsa vuoksi. Monta on kriteeriä ja nyt ainakin omasta mielestäni uskallan sanoa, että check, check, check ja check! On ainakin erilainen, jotain mitä ei etukäteen voisi arvata saavansa.
Limited edition, personoidut ex libris-merkit! Idea uniikkiin lahjaan tuli siitä, että vuosia sitten pariskunnan toinen puolisko itse puhui haluavansa exlibris-merkin.. Nyt on kummallekin omat, niin ei mene kirjat yhteisessä hyllyssä sekaisin, hehheh..
Exlibris on siis kirjan ensiölehdelle liimattava kirjanomistajamerkki. Yleensä merkissä on omistajalle tärkeitä asioita symboleina, mutta en niitä lähtenyt hakuampumaan. Symboliikka olisi pitänyt suunnitella yhdessä saajien kanssa, joten päädyin piirtämään vapaammin vain omistajien kuvat, kuin exlibris sanoisi, että "tää kirja on tän" - ja sitähän se ex libris suomeksi käännettynä tarkoittaakin, "minun kirjani" tai "kuuluu kirjastooni".
Tein ja suunnittelin merkit suoraan koneella ja sitten vain tulostin A4-kokoisille tarra-arkeille. Ja sitten leikkelin kunkin tarran erikseen.. Lopuksi tein merkeille rasian (pahvia ja päällystys sisustuskontaktilla). Rasia toimii hyvänä lahjalaatikkona, mutta halutessaan saajat voivat myös säilyttää liimaamattomia tarroja laatikossa.
On ainakin perinteistä hiukan poikkeava yllätyslahja. Peukut pystyyn, että saajat tykkäävät! Ja eikun tupareihin!

12 kommenttia:

 1. Ihanan persoonallinen ja henkilökohtainen lahja.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Onpas ihania♥ hauska idea, tuollaisi voisi itsekkin askarrella:D

  VastaaPoista
 3. Ihana idea, hieno toteutus ja niin kauniisti pakattukin! Voisin hyvinkin avata vaikka päivittäin silkkipaperiin käärityn lahjan! Siinä on nnin ihanan yylellnen tuntu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) totta, pieni pala silkkipaperia tuo vähän luksusta! :)

   Poista
  2. Muutama kirjoitusvirhe tuossa kommentissani... ;) kännykällä näpyttelyn iloja.

   Poista
 4. Niin mahtava lahja. Tätä ei olisi tullut itselle mieleenkään. Mutta laitetaan muistiin. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän erilaisempi lahja, kelpaa laittaa muistiin :) Hyvää viikkoa!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.