keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Maailman helpoimmat pimennysverhot.

Valoisat yöt ovat ihania, mutta silti nukun pimeässä aina paremmin. Pari kesää meni sinnitellen, mutta nyt luovutin ja tälle keväälle päätin, kyllä meille tulee sittenkin pimennysverhot. Ei tahdottu seinään kiinnitettäviä rullaverhoja, kun edelliseen asuntoon jäi niistä järkyttävät jäljet seiniin ja ikkunalistoihin. Oli pakko miettiä mitä muita vaihtoehtoja olisi?
Pimentävät kankaat! Kiitos kangasmarkkinoiden, valikoima oli ainakin Eurokankaassa ilahduttavan laaja. Oli laskeutuvaa, oli kuviollista, oli värikästä, oli perusverhon taakse laitettavaa, oli semmosta ja tämmöstä monessa hintaluokassa.

Lopulta itse päädyin täysvalkoiseen Sun Embark-kankaaseen. Me mitään printtejä tarvita. Yksi mitta ja keskeltä poikki kahdeksi paneeliksi. Ei tarvinnut kuin ylä- ja alareunat kääntää, sitten vain nipsut kiskoon ja se oli siinä. Hintaa alle kaksikymppiä (erittäin halpa: 7,90e/m). Ei kyllä paljoa edullisemmin tai helpommin olisi voinut päästä.
Valoa pääsee paneelien välistä ja takaa, mutta silti makkari pimenee hyvin yöksi. Tämä kuva on otettu aamulla, kun taas..

(Ja ei muuten ole paneelit tuolleensa vinoon leikattu, valo vain tekee efektin, että kieroon menis reunat.)
..ilman verhoja pelkillä suljetuilla sälekaihtimilla tilanne olisi tämä. Ero on iso, eikö? Tykkään myös näistä pimentävistä paneeleista siksi, että ovat päiväsaikaan raikkaat ja kivan pelkistetyt. Talveksi ne voi rullata ja laittaa säilöön, kun taas rullaverho töröttäs ikkunassa ympärivuoden. (Ja tuo töröttävä laatikko sängyn edessä on muuten mummukoiran portaat, jos joku sattuu ihmettelemään. Ks. portaiden DIY-postaus tästä.)

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Ois enemmän kuin tarpeen lasten huoneessa... aamut ei niinkään oo ongelma, mut nukkumaan saaminen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ihan vain aasinsiltana lastenhuoneen verhoina pakko ideoita, että jos ei löytyisi mieleistä valmiiksi kuvioitua pimennyskangasta, voisi tuohon perusvalkoiseenkin painaa tai maalata kuvioita..mahdollisuudet olisivat loputtomat! ;)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Siis pimennyskangasverhojen sivuja ei tarvitse ommella (huolitella)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Pimennyskankaita on erilaisia, joten osaa pitää huolitella. Tätä kangasta ei tarvinnut, se ei ole käytössäkään paneeleina rispaantunut. Tsekkaa kangaskaupassa valikoimaa sillä silmällä minkä voi jättää ompelematta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.