keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Nahkapaloista kaulakoruja.

Paljon nahkaa tulee ja menee ja jäljelle jää aina sitäkin enemmän jämipaljoa. Ei niitä raski pois heittää ja vaan ei kyllä kannatekaan, niistähän voi tehdä vaikka ja mitä koruja. Vaikka tämmösiä geometrisiä kaulakoruja:
Pienenpienistäkin paloista, terävistä saksista, pikaliimasta ja yhdestä korulenkistä saa ihan näppärän kaulakorun. Kokosin sen kerroksittain. Alla on mustaa kaksinkerroin, välissä pala muovivinyyliä meikkipussukan silppuamisesta ja ylimpänä taas kummallakin puolella paksua nahkaa. Tuplasti siksi, että koru näyttää myös toiselta puolelta samanlaiselta. Ja onhan se kaksinkerroin sekä kestävämpi että  painavampi - ei ole mikään kevyt ja ohut lerpake ketjun päässä heilumassa.
Pitkässä ketjussa näyttää hyvältä! En tiedä miksi, mutta muotokielestä mieleen tulee vanha nuolenkärki!
Tein myös isommista silpuista vähän isomman kaulakorun. Inspiraation sain muotokieleen näistä koruista (etsy.com / NasuKka).
Oli kiva, kun pystyi yhdistelemään erilaisia nahkapaloja yhdeksi kokonaisuudeksi. Tunnustan käyttäneeni häpeällisen paljon aikaa oikeiden sävyjen ja palojen paikkojen valkkaamiseen.. Itse kokoaminen oli alkupalapeliä nopeampaa, ei tarvinnut kuin pikaliimata kappaleet isomman nahkapalan päälle. Lopuksi leikkasin reunat suoriksi ja lisäsin yläkulmiin korulenkit kaulaketjua varten - valmista!

12 kommenttia:

 1. Täytyy alkaa taas harjoitella korujen käyttöä. Maailma on täynnä koruibspiraatiota!

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti tuosta nuolenpää korusta. Minua kun aina kaikki kuristaa, niin ketjuista valitsen aina tuollaisen pitkän version.
  Ihanan aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ymmärrän täysin - minuakin kuristaa, mutta tosin vain jos lyhyen ketjun päässä on pieni koru :D jos se on tuommoinen iso, ei kurista! :D

   Poista
 3. Hyvä idea ja tosi kiva toteutus, etenkin tuo ensimmäinen!:)

  VastaaPoista
 4. Mullekin on kertynyt kassillinen nahkapaloja kun ei niitä saa tuolla tavan koneella ja tavallisella paininjalalla oikein järkevästi ompelua. Tässäpä ideaa niiden mahdolliseen käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paininjalan ja nahkaneulan vaihtaminen tietty auttaa, mutta onhan se totta, että nahka on silti haastava ommelta, etenkin mitä pienemmäksi mennään. Koruja niistä siis! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.