tiistai 10. toukokuuta 2016

Pärekoripunontaa muovista.

Huonekaluja ostaessa (kun ei käytettykään löytynyt, oli satsattava uusiin) harmittaa pakkausten epäekologisuus. On suuret pahvilaatikot, suuret suojapussit ja suuret styrox-suojakappaleet. On lenksua, pussia, paperia. Laatikot ja paperit nyt menee keräyksiin, pussit voi käyttää uusiksi ja.. paljon on turhaa "roskaa", kuten pakkauksia ympäröivät muovinauhat. Niitä nyt tässä viimeksi kuleksi tiellä. Olin ensin laittamassa niitä roskiin, mutta kas, voihan niistä punoa jotain!
Pienen korin ihan perinteisellä pärekori-punonnalla sain tehtyä nauhoista. Yllättävän paljon tuohon meni materiaalia! Ja tuli muuten todella jämäkkä kori. Ensimmäistä kertaa nyt tajusin miten koriin sai tehtyä suoran reunan, ennen aina joutunut tekemään sellaisen ns. sahalaitaisen. Joten opin tässä samalla jotain uutta!
Sinänsä en tykkää tällaisista kierrätyskäsitöistä, joille ei oikein ollut paikkaa tai tarvetta. Mutta mieluummin pyörittelen tuota koria kuin isoja muovinauhamyttyjä, jotka muuten olisivat kuleksineet tiellä ties kuinka kauan. Nyt se sentään tuli käytettyä heti pois. Ensimmäisenä sijoitin korin keittiöön keskelle muuta purnukkafarmia.

14 kommenttia:

 1. Hyvä idea!! Ja kuinka hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä kierrätysidea. Minä kerran myös pyörittelin käsissäni valkoista tämmöistä muovinauhaa, sain siitä haavan ja suutuin, se päätyi sitten roskiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) oivoi, haavat eivät ole kivoja! :( itsekin pelkäsin koko ajan että saankohan haaverin, mutta ehjänä pysyi sormet :) auttoi, kun leikkasi nauhojen päät niin ettei jäänyt veitsenteräviä kulmia :)

   Poista
 3. Tämähän on loistava idea. Itseäni kun ärsyttää laittaa nuo muovipätkät roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ensi kerralla ei roskiin vaan punontaan! :)

   Poista
 4. Ajatella sää ite hokasit että tosta voi tehä korin, eikä heittää roskiin ja sitten vielä teit sen. Mä aina ihailen ihmisiä jotka osaa tehä ite käsillä.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää torstai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta hei, älä vain ihaile sellaisia ihmisiä vaan kokeile myös itse? Aika moni juttu on kuitenkin yllättävän helppoa, kun vain uskaltaa aloittaa! :)

   Poista
 5. Vau, nämä täytyykin keräillä tästä eteenpäin talteen! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.