tiistai 4. syyskuuta 2018

Meikkipussillinen niksejä.

"EIIIIIIIIIII!"

Tämä tilanne on tuttu kaikille meikkaaville. Puuteri (tai luomiväri, poskipuna..) putoaa, räsähtää ja sitten kauhuissaan avaa sen: säpäleiksi meni. Sotkua tulee ja kyynel silmäkulmasta. Voi kerkkele.

Mutta onneksi ei ole enää hätä sen arvoinen! Nyt tulee pirkkaniksejä meikkeihin: Kuinka korjaat rikkoontuneen meikit, miten pistät kahdesta meikistä yhden ja kuinka kierrätät muita meikkisysteemejä.
Meikkiniksi 1: Yhdistä luomivärit / Korjaa rikkoontunut meikki

Ajattelin tässä, että kylläpä on näitä pieniä lootia paljon. Kaikissa jämiä, mutta poiskaan ei vielä raski heittää - koska ekologisuus. Jos on ostanut, on se myös pois käytettävä? Jotta tilaa säästyisi sen huiman muutaman meikkilootan verran, päätin yhdistellä muutamia jämiä yhteen. Toiset toiseen ja toiset toiseen boxiin.
Ja homma menee näin: Riko spatulalla tai muulla pienellä sopivalla työvälineellä meikki hajalle..
..ja lisää tipoittain Septidiniä kunnes jauheesta tulee kasaan paineltavaa massaa. Siirrä toiseen lootaan ja painele tasaiseksi. Anna kuivua kunnolla.

Septidin on antiseptinen liuos pienten haavojen ja ihovammojen desinfiointiin. Siinä on luonnollisesti alkoholia, mutta ei huolta, se haihtuu meikistä pois. Liuos toimii hyvin, koska on "puhdasta" ja pistää meikin kasaan, mutta ei lisää siihen mitään ylimääräistä.
Sama toimii myös rikkoontuneille meikeille. Ihanaa, tämäkin fiasko meni vielä kasaan! Kuvassa vielä työstövaiheessa, tämän jälkeen tuli vielä kunnon siloittelu. Nyt pinta on vielä liian "hiekkainen".

Niksi on varmasti hurjan monelle tuttu - vai onko? Itse tosin kokeilin sitä vasta nyt. Olen kyllä tiennyt, että meikit voi korjata ja ulkomailla tähän käytetään rubbing alcohol -nimistä tuotetta, jota tietääkseni ei Suomesta ole enkä ole tiennyt mikä täällä korvaisi sen tässä touhussa. Nyt kuulin tämän vinkin kaverilta (kiitos!) ja uulalaa, voi kuinka monta puuteria ja luomiväriä olisi säästynyt vuosien varrella, jos olisin tiennyt Septidin korvaavuudesta aiemmin!
Meikkiniksi 2: Huulipunajämät

Oli se sitten puna tai huulirasva, hutiostos tai muuten vain jämä - tai vaikka jo vanhentunut puikko.. kaikki ne voi pistää veitsellä poikki..
..ja kaivaa kaikki se pari centtiä tavaraa ulos. Käyttökelpoisesta puikosta voi sen pistää johonkin pieneen koteloon käytettäväksi (sormin tai pensselillä) ja käyttökelvoton massahan joutaakin vain roskiin.
Mutta entäpä se hylsy? Senkin voi kierrättää. Pese vain hylsyn ensin. Riippuen kuinka tahmasta tavaraa on, kokeile putsaamiseen ensin paperilla pyyhkimistä, topspuikolla kaivelua ja sitten joko meikinpuhdistusaineella tai tiskiaineella pesemistä.

Oman hylsyn jätin nyt jemmaan myöhempää mahdollista käyttöä varten. Kuvassa äitini hyvin vanha hylsy, johon hän on yhdistänyt meikkihuiskan pään. Se on aika hauska, voi vetää hylsyn sisään piiloon. Tuo on tosi hyvä reissuissa meikkipussukassa - menee pieneen tilaan ja ei sotke meikkipussia.
Entäpä sitten vanhat peilit?

Tämä kaveri oli rikkoontunut laukussa. Voi sen seitsemän vuoden epäonnen säpäleet!

(Hello Kitty! Don't judge. En muista tuon tarran tarinaa. Mistä se tuli ja miksi se on tuossa? En tiedä.)
Meikkiniksi 3: Peilien kierrättäminen

Kuinkahan moni muu on hoksannut, että harva meikki- tai käsipeili on kauttaaltaan liimattu? Sen saa aika näppärästi irti. Veitsi väliin ja peili tasoa vasten nurin - jos käy huonosti ja peili räsähtää niin ainakin sirpaleet menevät tasolle eikä pitkin syliä. Työnnä veitsi ensin peilin ja muovin väliin ja kierrä kummastakin suunnasta ns. etsiäksesi missä kohdin liimat ovat. Sen jälkeen usein irtoaa hyvin.

Kuten tässäkin peilissä, liimaa oli vain reunoilla kahdessa paikkaa. Vanhat sirpaleet pois ja tilalle uusi. Sen sain vanhan meikkipaletin taustasta. Se oli vain yhdellä liimatäpällä kiinni. Alussa tuli reunaan pieni pintasärö, mutta muuten lähti tosi hyvin irti.
Sitten uusi peili kiinni! Liimana kannattaa käyttää jotain missä on mukana joustavuutta, vaikkapa vahvaa kontaktiliimaa.

Peukku! Tuli taas vanha kunnon peili käyttöön. Tuo kuori on niin hyvä, muovikotelo on itsessään niin ohut, että melkeinpä mahtuisi koko peili lompakon korttiosioon. No ei ihan, mutta melkein. Niin ohut se on.
Meikkiniksi 4: Shampoopesut

Shampoo se sopii muuallekin kuin vain suihkuun. Pesen sillä niin hiusharjan kuin myös meikkisiveltimet. Mitäs sitä turhia hifistelypesunesteistä ostamaan meikkisiveltimille, oma tuttu shampoo se sopii yhtä hyvin. Ainakin omat pensselit, nämä vanhimmat, ovat lähes 15 vuotta vanhoja ja silti tosi hyviä.
Meikkiniksi 5: Säilytä kaikki pienet purkit

Päivän selvä juttu, mutta tietenkin: pienet purkit uusiokäyttöön. Voidepurkit, huulikiiltorasiat.. Kuvassa myös ostopurkkeja, koska käytän näitä pieniä tosi paljon. Tosi hyviä kaikkien rasvajämien keräämiseen ja myös reissuissa. En koskaan ota shampoita, hoitoaineita ja rasvoja mukaan sellaisenaan vaan annostelen näihin pieniin purkkehin. Siinä säästyy laukussa tosi paljon tilaa. Ja painoakin tulee vähemmän.

Nostalgiamuisto! Tuo etummainen harmaa pikkuinen on muuten varmaan 20 vuotta vanha! Olin vielä ihan tyttönen, kun sain jonkun pahalta haisevan huulijutun tyttöjen lehden (joku tyyliin ehkä SinäMinä?) mukana. Sisus jäi käyttämättä, mutta purkki on edelleen tallessa! Se on niin pieni ja pommin kestävä.
Samoin säästän myös kaikki irti lähtevät peilit ja tyhjenneet luomivärihylsyt, tai nuo metalliset missä ne nyt yleensä on. Nekin lähtevät usein aika hyvin irti, kun oikeasta suunnasta veitsellä vähän avittaa.

Mitä muita meikkiniksejä teillä on käytössä?

8 kommenttia:

 1. Heh tunnistin myös tuon harmaan pikku purnukan!:D

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä, kiitos. :) Olen harkinnut LipStix ReMixin tilaamista. Siinä on sellainen pakkaus, jossa ensin otetaan pienellä spatulalla huulipunien jämät kippoon, pistetään mikroon, kaadetaan muottiin, laitetaan jääkaappiin ja takaisin mukana tulevaan uuteen hylsyyn tai omaan vanhaan. Niin on taas uusi huulipuna ja taatusti samanlaista sävyä ei ole kellään. :D Toisaalta tuon samanhan voisi tehdä ihan johonkin mikronkestävään pikkupurkkiinkin, josta sen voi sitten levittää sormella tai sudilla... Tuossa linkki videoon, on heikkolaatuinen, mutta saa selvää: https://www.youtube.com/watch?v=sUu1IDaqX8M Itse löysin tämän tuotteen jostain Leijonan Luola USA:n jaksosta.
  -Ideal Irony

  VastaaPoista
 3. https://www.youtube.com/watch?v=UIfeFm1HmTQ Voi näemmä tehdä noinkin. :)

  -Ideal Irony

  VastaaPoista
 4. Anteeksi nyt kommenttispämmäys, mutta sellainen niksi vielä että luomivärityynyjen sisällä (en tiedä miksi niitä oikeasti sanotaan, mutta ne mitä tulee usein luomivärin mukana levitykseen) on sellainen muovinen "lasta" joka sopisi hienosti juuri tuohon huulipunanjämien kaapimiseen. Itse käytän "tyynyjä" vallan ja joskus ne hapertuvat itsestään rikki, joskus taas irtoavat, mutta toki tyynyn voi itsekin repiä irti päästä jos ei ole tarvetta. :)
  -Ideal Irony

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa spämmätä, jos kerran on asiaa ja hyviä vinkkejä! :) Kiitos!

   Poista
 5. Voi, olisinpa tiennyt tuon korjauskikan joskus muinoin...
  Mutta nyt tietää, kiitos siitä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos vielä joskus tarvitsee niin muista korjauskikka! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.