torstai 5. huhtikuuta 2012

Pin it!

Katsoin tässä eräs päivä säälittävää nuppineulatyynyäni. Sen piti olla vain väliaikainen hätäratkaisu, mutta käyttöikä taisi venyä yllättävänkin pitkäksi. Tein sen vanhasta rasvapurkista, johon liimasin rullatun neuletilkun ja jonka päällystin kukkakontaktipaperilla. Lopputulos: toimiva, mutta ankea ja tylsä.
Vanha lähti eläkkeelle ja antoi tilaa uudelle nuppineulatyynylle: ..just..Pin it! Taustalla hiipi Pintrest-sivuston inspiroima tutoriaali: Ucreate: "Pin it" Pincushion Tutorial. Idea sama, mutta lisäsin taustalle paksua muovia, joka stoppaa nuppineulaset (jos vaikka sattuisin käyttämään tyynyä esimerkiksi ranteessa).
Mahtava juttu tyynyssä on se, että nyt saan sen myös kiinteästi ompelukoneeseen kiinni. Loppuu nyt se ainainen mutina ja kiroilu akuuteissa tilanteissa, kun neulatyyny ei olekaan aivan käden ulottuvilla..
Tein myös toisen tyynyn ompeluneuloille. Se on niin pikkuruinen ja soma, että se pesee edellisen mennen tullen. Inspiraationa toimi tutoriaalit täällä: spincushion  ja täällä: The Scrap Shoppe.
Kyllä nyt kelpaa neulata! Vielä, kun vain ehtisi raivaamaan aikaan itse ompelemiselle..

6 kommenttia:

 1. oi kun ihania nuppineulatyynyjä :)

  VastaaPoista
 2. Vink: vahva magneetti taustaan niin tarttuu ainakin vanhaan metallirunkoiseen koneeseen neulatyyny. t. HelmiMummo

  VastaaPoista
 3. Ihanat!!!! <3 Varsinkin tuo pieni ompeluneula-tyyny. WAU mikä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään pikkuruisesta neula"tyynystä" todella paljon :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.