keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kuiva stout.

Toiset tekee itse joululahjoja, toiset kutsuu kaverin avuksi. Sain kunnian auttaa ystävää ja pääsin toteuttamaan hänen visionsa joululahjaksi menevistä korvakoruista, joita ei saanut sellaisenaan mistään valmiina.
Lähtökohtana oli saajan lemppari-stout eli Guinness-tölkki. Jahas selvä, siitä sitten vain tölkkiä piirtelemään. Hahmottelin tölkin ensin paperille tarvittavassa koossa teksteineen ja sitten jäljensin sen kutistemuoville. Piti tehdä yksi vaihe kerrallaan kumpaankin, jotta tuli mahdollisimman samanlaiset piirrokset.

Sitten vain muovit uuniin kutistumaan ja lopuksi reikiin koukut. Säikähdin tosin, kun kutistuminen ei mennyt täydellisesti ja kumpaankin tölkkeihin jäi kumpaankin keskelle pienet kuopat! Harvoin on tullut tuollaista.. Mistähän johtuu? Kuopat eivät oienneet, vaikka laitoin heti uunista otettua painon alle jäähtymään. Onneksi kuoppa on kummassakin  ja ihan samassa kohtaa, näin se ei ole häiritsevää. Ja edestä katsottuna ne uppoavat kyllä hyvin kuvitukseen.
Tämä oli hauska pikkuprojekti. Kiitos ystävä, että sain olla mukana! Mielelläänhän sitä toteuttaa vähän erilaisempia ideoita. Nyt vain peukut pystyyn, että myös joululahjan saaja tykkää pienestä yllärilahjastaan!

// Nuo kuuset ovat kestosuosikkini niistä harvoista joulukoristeista, jotka otan aina hymyissä suin esille. En edes tiedä miksi tykkään niistä niin paljon. Pelkät pahvikartiot, joiden ympärille olen liimannut vihreää koristenauhaa. Ehkä se on se vihreys. Suloinen römpsyisyys. Ja se, että kartiot menevät päällekkäin, vievät siis vähän säilytystilaa. Ja silti sopivat tasolle kuin tasolle. Pöytäkoristeeksi, tunnelmavalojen keskelle, jouluiseen asetelmaan - mihin vain.

8 kommenttia:

 1. Tulipa hienot korvikset!
  Nuo kuuset kyllä näyttävät aivan upeilta.

  VastaaPoista
 2. Hauskat korvikset:) Tässä oonkin muuten pohdiskellut erilaisia kuusi-ideoita nukkekotiprojektiini. Nuo koristenauhakuuset näyttää tosi kauniille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo :) Oij, olen vähän kade nukkekotiprojektistasi. Viime aikoina on houkutellut aloittaa oma. Mutta säästän sitä myöhempään tulevaisuuteen :)

   Poista
 3. Upeat korvikset! Miten osasit mitoittaa kutistemuoville piirtämäsi kuviot? Osaatko siis sanoa, paljonko kutistemuovi kutistuu. Itsellänikin on kaapissa palanen jäljellä jostain projektista. Vois kokeilla jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) jos yhtä ja samaa muovia käyttää, aika helposti sitä oppii arvioimaan kutistumisen määrän. Nyt kun toive oli teelusikanpesän koko, käytin apunani kutistemuovista tehtyä mittaa, josta näkee suoraan kuinka suurena tarttee piirtää :) mitasta lisää täällä: http://madambc.blogspot.fi/2015/09/kutistukset.html

   Poista
  2. Kiitos tästä! Helpottaa kovasti suunnittelua ja onnistumisen aste nousee :-)

   Poista
  3. Ole hyvä, kiva olla avuksi! :) Ja onnistut kyllä varmasti. Kutistamisen iloa! ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.