keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Lahjat 2016 osa 1: Lahjat ommellen.

On joululahjojen aika! Tapani mukaan teen-itse-linjalla mentiin ja nyt niitä sitten useammassa osassa putkeen esitellään. Muutamaa vilkaisiin jo ennen joulua, mutta tässä lisää joululahjoja. Katsotaan ensin lahjat ommellen:
Lahja 1: Yövaatteet miehelle

Perinteiseen tapaan joululahjoista löytyy aina yövaate minulle ja yövaate miehelle. Tänä vuonna ompelin miehen yöpaidan ja -bokserit itse. Kaavat otin käytössä olevista ja kankaan (haha, huippu kuosi!) löysin paikallisen kangaskaupan paloista.
Lahja 2: Viittatakki äidille

Kerta se on ensimmäinenkin, kun uskalsin ommella äidille jonkin vaatteen. Kokokonsultaatiota piti tehdä ja ihan kaavoista sitten ompelin. Kaavan otin Suuri Käsityö -lehdestä. Heitin jo kaavan menemään, mutta 2000-luvun alusta se oli (ja mallihaku lehden nettisivuilla ei kanna vuodelle 2003, jonka syysnumerossa luulisin viittatakkin löytyvän).
EDIT// Varmennus: Viittatakin kaava (XL-malli) Suuri Käsityö 9/2003-lehdessä.

Mutta pääasia oli, että kerrankin kaavoista ompelin! Ja ihan vaan vähän muuntelin. XL-mallia pienensin, jonkin verran lyhensin ja vähän vielä kavensin. Ja valitsin villaneuloksen sijaan ohuemman materiaalin. Sitten jännitin. Sopiiko? Tykkääkö? Mutta näytti ihan passelilta hihanpituutta myöten. Toivottavasti pääsee myös ihan käyttöön asti.
Lahja 3: Tekonahkainen laukku

Tämä oli yksi mieluisimmista lahjoista, jonta tein! Päätin, että nyt tehdään laukku ja tehdään se mallia myöten ihan itse.
Valitsin tekonahkaa, läpällinen mallin (alla vetoketju) ja pitkän hihnan (jonka tein myös itse). Läpässä on nimellinen koristesolki. Laukun koko oli tuommonen ns. tabletin kokoinen.
Paketoinnin yritin tehdä kuin pro huomioiden sen, että ei laukkua voi sellaisenaan pistää paperin sisään. Ei tarvitse kuin hönkäistä ja metallisosat puskee paperin läpi. Niimpä kääräsin ensin suojapaperiin ja rullasin ihan hihnan hallittuun lenkkiin (jottei mene ihan mutkalle) ja lopuksi kirjoitin päälle vielä saajalle viestin. Ja sain ymmärryksen, että oli tykätty lahja!
Ja ainiin, laukun sisältä löytyi myös pikkulisukkeita. Vihko, johon maalasin Brilliant ideas -tekstin päälle. Koristeklemmareita ja kyniä, joihin lakkasin päähän motivoivia ja/tai hauskoja tekstejä kuten doodle pencil, test pencil ja I'm not making mistakes. (Vinkki: jos kynä ei ole pyöreä, kannattaa skaalata fonttikoko kynän laitojen mukaan, jotta leikattu liuska asettuu hyvin kynän kylkeen.) Ihan kiva setti, sopii hyvin vielä opiskelevalle lahjansaajalle!

4 kommenttia:

 1. Todella kivoja lahjoja. Pitäisi uskaltautua itsekin ompelemaan yöboxerit ihan itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehdottomasti, se on kiva ompelutyö, ei ole edes montaa saumaa :)

   Poista
 2. Oi miten ihania lahjoja oot tehnyt! Tuo laukku on upea ja vihko sen sisällä. - Ois kelvannut mullekin. :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.