perjantai 30. joulukuuta 2016

Lahjat 2016 osa 3: Sekalaiset lahjat.

Lahjat jatkuu. Ykkösessä oli ommeltuja joululahjoja, kakkosessa virkattuja ja nyt vuorossa sekalaisesti toteutetut ideat.

Lahja 1: Betoniset pöytäliinapainot

Vihdoin pääsin kokeilemaan betonijuttuja! Ostin pikkupurkin askartelubetonia ja ihan pienestä projektista oli hyvä lähteä liikkeelle - pöytäliinapainoista. Tein silikonimuottiin ja upotin massaan metallilenksut ja lopuksi pujotin leksuihin verhonipsut.

Ohje pöytäliinapainoihin on kirjasta Betoni - hauska harrastus. Tee esineitä pihalle ja mökille (Malena Skote, Nemo 2007).
Tein betonisydämille myös pahvista laatikon, kun ei ollut mitään sopivaa laatikkoa valmiina. Leikkasin pahvista..
..taittelin ja kokosin ja päällystin sisustuskontaktin jämillä. Niin ja kannen aukkoon laitoin kirkasta kalvoa ikkunaksi.

Siellä ne sydämet asettautuivat söpösti riviin kuin konvehdit konsanaan!
Lahja 2: Fimosta kestopiparkakkutalo

Kun edellinen lahja oli lähinnä tulevaa kesää ajatellen pihalle, tämä oli sisälle tähän sesonkiin. Kestävä piparkakkutalo! Olisi voinut lisäillä leikkiherkkuja, krumeluureja ja muita koristeita, mutta lopullisesta väristä uunissa kovettamisen jälkeen tuli niin hauska (kuin vanhanaikainen kinuskitoffee tm), että jätin mökin ihan sellaiseksi. Kokosin vain pikaliimalla kasaan.
Tässä näkee talon koon! Pieni on, jotta ei vie säilytyksessä paljoa tilaa. Ja mahtuu monenlaiseen jouluasetelmaan.
Lahja 3: Huovutetut tulppaanivalot

Näitä tein parit satsit. Ostin paristoilla toimivia kymmenen valon led-sarjoja ja erikokoisia styroxipalloja. Pistin huovutusvillaa pallojen päälle ja pallot sukkahousuun. Sitten pallot pesukoneeseen. Jännittävintä oli purkaa pallot housuista, viiltää kukat tulppaanille ja pullauttaa pallo pois. Annoin huovan kuivua ja sitten puhkoin aukot led-valoille ja pujotin kukan ledin ympärille.  Lopuksi varmistin kukkien paikallaan pysyvyyden kiristämällä langalla kukat ledin ympärille.

Ks. tarkemmat ohjeet tulppaanivalojen tekemiseen täältä The Little Village -blogista.
Ja ilman valoakaan ei näytä pahalta (etenkin jos ois vielä johonkin ripustetuttuna). Huopakukkaset ovat kivan talvisia, menee pitemmän aikaa kuin vain jouluvaloina. Itse ainakin käyttäisin ihan kaamoksesta asti läpi talven.
Ainakin yhdet valot olivat jo saajansa ikkunassa roikkumassa. Kiitos The Little Village -blogille loistavasta huovutusideasta!

Kolmet postaukset nyt esitelty, vielä olisi parit setit jäljellä. Taidetaan ensin silti juhlistaa vuoden vaihtumista. Sanotaan siis, että nähdään ensi vuonna, jolloin on tulossa osa 4: Lahjoja lapsille!

4 kommenttia:

 1. Aivan hurja määrä lahjoja! Ja aivan mielettömän hyviä ideoita, tästä täytyy laittaa muistiin ensi vuotta varten kaikki. Ovat juuri sellaisia lahjoja jotka sopii niille kaikkein vaikeimmillekin sukulaisille. Pöytäliinapainoille on jo lahjottava mielessä heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no niin, sittenhän on jo ensi jouluksi ideoita valmiina ja toteutukseenkin on sanoisinko runsaasti aikaa ;)

   Poista
 2. Ihania juttuja olet tehnyt.
  Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.