maanantai 28. elokuuta 2017

Kakkubuffet ja mikkimekko.

Kakkubuffet! Viikonloppuna juhlittiin pyöreitäni. Oli ystäviä, iloa ja pöytä täynnä kakkuja. Se oli pyöreiden kakkujen juhla!
Leipoin kaikki itse! Aika hyvin sain tehtyä kakkuja ennalta pakkaseen niin jäi aikaa myös koristeluun. Tein muun muassa tuon kelta-valkoisen pallonauhan ikkunan somisteeksi. Keltainen, valkoinen ja pallo-muoto oli kakuissakin kantava teema.
Tässä mallina esimerkkinä taka-alan pumpulikakku, edessä pina colada -juustokakku ja oikealla suolaiset say cheese -kuppikakut sekä guacamole -juustokakku.
Oma ehdoton suosikkini oli marenkikoristeinen suklaasiiderikakku. Samalla pääsin kokeilemaan ekaa kertaa ganachen tekemistä! Oikeastaan koko menuusta vain marengit oli tuttuja, kaikki muu oli uutta ja ennalta testaamatonta! Tein myös kaiken gluteenittomasti, jotta kaikki vieraat saattoivat maistaa kaikkea.

Monen muun suosikki oli Lady Habanero -chilisuklaakakku tai oikeanpuoleinen paistettu cookies'n'cream -juustokakku. Voisiko sanoa jopa, että yksi trendikakuista? Näitä on ainakin näkynyt paljon viime aikoina.
Koristeluista eniten kysymyksiä saivat kuivatetut ananaskukat (kuvassa keskellä) ja hassut keltaiset pallot!
Gelatiinipallot tehtiin vesi-ilmapallojen päälle liivatejauheesta ja elintarvikeväristä. Ohjen katsoin Leivotaan-lehdestä (nro 3/17). Ohjeessa tosin neuvottiin käyttämään jauheväriä, mutta hyvin onnistui myös nestemäisellä elintarvikevärillä. Nämä oli kyllä melkoista räpeltämistä ja pelkäsin, että saanko aikaiseksi mitään muuta kuin sotkua, mutta vuorokauden kuluttua palloista todella oli tullut koputettavan kovia ja kevyitä palloja! Hämmästyttävän outoja, mutta niin kauniita!
Ja leipomusten päälle myös jotain muuta itsetehtyä: juhlamekko! Sain päähänpinttymän R/H Studion Mickey-mallista ja koska en uskaltanut sokkona tilata netistä kallista mekkoa, tein oman kopion Mickey-tyylistä. Ylös mustaa, alle harmaata. Malli on aika napakka ja sain hihojen istutuksien lisäksi hyvää treeniä takakappaleen muotolaskoksista.

Ala-osa on suoraan yhdesti käytetystä mekosta, jonka ompelu meni vähän pieleen. Helma oli siis valmiina, tarvitsi vain lisätä muotolaskokset. Korvat sai leikattua yläosasta. Musta kangas oli jämäkangasta muusta ompelusta. Mekon budjetti oli siis pyöreät nolla euroa!
Kaavoitus lähes tulkoon sokkona kieltämättä vähän jännitti, etenkin kun mustaa kangasta oli rajallisesti kaapissa. Leikkasin yläosan topin mukaan, nuppineulasin sen t-paidan päälle ja hahmottelin liidulla peilin edessä korvien koot. Että tulee edes jokseenkin kohdilleen. Sitten leikkasin aukot ja aukkojen mukaan harmaat korvat. Kaarevien korvien ompelu joustavaan kankaaseen myös jännitti. Olisi voinut mennä niin pieleen, mutta aika hyvin onnistuin!
Mekon lisäksi tein myös hiukan överin ison kukkapannan - jota en sitten muistanut edes käyttää. Siellä se pöydällä komeili kyllä.. No ompahan valmiina ensi kesän menoihin!
Olipahan vain juhlat! Ihania ystäviä, vielä ihanempia yllätyslahjoja ja paljon naurua. Kyllä hyvässä seurassa kelpaa vanheta. Emännöinti ja leipominen olivat hauskaa, mutta kuluttavaa. Nyt tarvitsee palautumista, kakun sulattelua ja vähän hiljaista fiilistelyä ja sopeutumista tähän uuteen vuosikymmeneen.

14 kommenttia:

  1. Onnea sinulle myös minulta.
    Oli sulla monenmoisia kakkuja ja kaikki niin herkullisen näköisiä.
    Nuo pallot olivat kivan näköisiä.
    Vieläpä ehdeit tehdä itsellesi mekon, hieno.
    Olet sinä taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ainakin jokainen vieras löysi kakkuvalikoimasta jonkun suosikin :)

      Poista
  2. Myöhästyneet synttärionnittelut. Aivan upeat tarjottavat olet loihtinut ja vielä ehdin mekonkin tekaista. Aikamoinen supermimmi olet kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun ajoissa hyvin suunnittelee, ehtii myös toteuttamaan ;)

      Poista
  3. onneksi olkoon!
    minä en oo varmaan koskaan ollut paikassa, jossa on yht'aikaa noin paljon kakkuja :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Heh, voi hyvinkin olla mahdollista, että harvoin näkee yhtä monta kakkua samassa pöydässä (jos ei lasketa konditorioita) :D

      Poista
  4. Mikä tuo suolakahvikakku on? Mitä siihen tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolainen kahvikakku oli oikein kiva, tein sen Kinuskikissan parmesaanikakkun ohjeella, mutta pienin muutoksin, gluteenittomalla jauhoseoksella ja tuoreen timjamin sijaan käytin kuivattua, kun kauppa ei halunut tuoretta myydä.. Ja koska parmesaania ei ollut laktoosittomana, laitoin vaihtoehtoista kovaa juustoa ja muutin sen vuoksi kakun nimen :) Kakun keskelle myös lisäsin tuoreita ituja raikastamaan kakkua.

      Alkuperäinen resepti täällä: http://www.kinuskikissa.fi/parmesaanikakku/

      Poista
  5. Onnea sankarille. Täytyy kyllä sanoa, että käsittämättömän upeita kakkuja olet tehnyt! Tosi herkullisen näköisiä :) Ja upea mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Jokainen vieras kyllä löysi valikoimasta suosikkinsa :)

      Poista
  6. Onnea sulle vielä uudelle vuosikymmenelle! Ja hienoa, että järjestit ystävillesi juhlat. Niistä jää aina hyvä mieli. Kakut näyttävät syötävän herkullislta ja mekko kauniilta👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kati :) kun on hyvä syy niin tottakai sitä juhlitaan :)

      Poista
  7. Oot sä kyllä taitava! Koetin katsoa, että onko sulla jakaa mitään helppoa mekkokaavaa...Itse olen ommellut vain lapsille jotain helppoa, kun olivat pieniä.. Taidan alkaa myös lukijaksesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tervetuloa lukijaksi! Mekkoja on tullut ommeltua jos minkälaista ja ilman paperikaavoja :) Niistä lisää Mekot-kategoriassa (http://madambc.blogspot.fi/search/label/Mekot)

      Tsekkaa myös tämä tutoriaali-sarja, voisit olla siitä kiinnostunut :) http://madambc.blogspot.fi/2016/07/ompele-itse-mekkosi-helpot-mekko-ohjeet.html

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.