perjantai 13. marraskuuta 2020

Virkattua omalla virkkuukoukulla: solmukori.

Sain kuin sainkin viikolla vuolemani virkkuukoukut valmiiksi (ks. postaus tästä). 

Hetki meni, että keksin mitä kokeilisin virkata niillä - koska tottakai pitää testata tuliko niistä käyttökelpoisia!

Lähdin liikkelle isoimmasta koukusta. Tällä oli koukulla (katajasta tehty, by the way) on kokoa jopa 15. Ei ollut mitään just sopivaa lankaa noin suurelle koukulle, joten päätin kokeilla ihan vaan trikookuteella. Jos vaikka korin tekisi.

Pääsin tähän asti, kun totesin etten oikeastaan tarvitse uutta kudekoria. Enkä oikeastaan olisi sellaista halunnut tehdäkään. Hirveesti olisi nykyisin sellainen tahtotila, että tekisi käsitöitä pelkän tekemisen ilon sijaan tarpeeseen (tai jos ei käyttötarpeeseen niin edes muuhun totaalisen pakottavaan himohaluun kokeilla jotain tekniikkaa tai materiaalia).

Mutta hyvin se koukku toimi! Tuntui kädessä hyvin, hyvin kevyeltä, joten uskoisin et isompaakin työtä olisi suht helppo koukkuilla tällä menemään.

Mietin mitä oikeasti tarvitsisin ja mieleeni tuli kylppäriin yksi pieni säilytyskori pahvisen huonokuntoisen laatikon tilalle. Jes, sen teen! Pieni kori, koukulla 6 (vai oliko se sittenkin 7?).

Langaksi otin Novitan kierrätyspuuvillaa. Käytin lankaa kaksinkertaisena. Yhteenlaskettu paksuus ei ihan täysin ihanteellinen koukulle, tuli vähän löysähköä, mutta se sopi oikeastaan ihan hyvin tähän koriin.

Ja kori on nimeltään solmukori!

Siinä on pyöreä pohja, muoto vähän ylöspäin suppeneva ja siinä on pitkä "hihna" yläreunassa.
Ja sitten se hihna tuodaan vastapuolen aukosta läpi ja solmitaan itsensä ympäri. Peruskori, mutta siinä on yksi uusi pieni twisti. Sopii myös ripustettavaksi koriksi ja hihnan pituutta voi helposti säätää. Muotokieli ja idea solmuun Lankavan solmu-korista (ks. ohje).

Summa summarum, todistettavasti siis itse vuoltu virkkuukoukku toimii! Kaikista uusin kotona vuolemani ei saanut tarpeeksi syvää koukkua ja se on kehno, mutta muut toimivat kuten pitääkin. Aina ennen olen valinnut vain metallikoukun, mutta nyt ehkä voisin valita myös puisen, etenkin jos isompaa koukkua tarvitsee. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.