perjantai 20. marraskuuta 2020

Idea uusiksi: Pähkinäpussista minuutissa kukkaro.

Kierrätys(juhla)teemaviikko* jatkuu! Nyt katsahdus vuorossa elintarvikemuovipusseihin.

Madam B.C. on vuonna 2020 10-vuotias. Näin pitkän ajan jälkeen on vaikea olla toistamatta itseään. Ja koska blogin suurin teema on ollut alusta asti kierrätys niin nyt sitten kierrätetään ja kunnolla - ihan siitä ideasta lähtien! Poimin tällä viikolla joka päivä jonkun vanhan unohtuneen postauksen ja kierrätän sen uudeksi. Eli vanhasta ideasta uusi juttu! Lue julkaistut postauksett: 1. Koruhengari / 2. Koiran huppari / 3. Kierrätyskorvakorut x3.

Inspiraatio ja idean kierrätys lähti tästä. // Ks. alkuperäinen postaus tästä.

Vuonna 2012 tein retro-purkkapussista tällaisen pienen vuoritetun kukkaron. Edelleen tallessa, ei mennyt tuo väkystys hukkaan! Vähän ovat jo saumat ränsistyneet. Tämä jenkkikukkaro on ollut niin pankkikorttisäilyttimenä juhlalaukussa, korukukkarona matkalaukussa, lääketablettisuojana repussa..

Aloin miettimään, kun silloin joskus oli ihan buumi, että oli laukkua ja kukkaroa vaikka karkkipusseista ja pakastemansikkapussista. Inspiraationa monelle taisi olla Makeedesign, joka valmistaa tosi hauskoja kierrätysmuovipussukoita edelleen.

Purkkapussi on muistini mukaan ainut, jonka olen karkkipapereiden lisäksi kierrättänyt käyttöön. Nyt kun tuossa koko syksyn olen himona rouskutellut näitä Lidlin paahdettuja hasselpähkinöitä (niiiiiin ihania!) niin mietin kuinka hyvät minigripsulkimet näissä on.

Entä jos kierrättäs pähkinäpussin? Ei tarttisi edes vetoketjua tähän!

Siitäpä se idea lähti, purkkapussista pähkinäpussiin.

Ja tämä DIY on helppo - oikeasti noin yhden minuutin juttu. Supernopea vetää puolessa minuutissa.

Kierrätä pähkinäpussi kukkaroksi

Tee näin: Ostetaan minigripillinen elintarvikepussi. Syödään sisus. Siistitään yläreuna. Leikataan pohja pois halutusta kohtaa. Ompele pohja kiinni. Säädä tarvittaessa tikkiä. Kovin kovaa ei kannata ajella, muovi voi olla paininjalan alla liukas, jolloin ommel menee helposti vinoon. Siisti saksilla tarvittaessa reuna.


Ja se on valmis!

Kuinka pöljän nopeaa. Tämä kävisi hyvänä snack-pussina laukussa. Kourallinen pähkinöitä mukaan ja pussinsuu kiinni. Ei vie paljoa taskussa tilaa. Nyt tosin maskiaikana ei paljoa menossa (ai missä menoissa, kämpillähän sitä vain ollaan!) suuhun napsita välipalaherkkua taskusta ihan missä kulmassa tahansa. 

Pohjasauma kestää melko hyvin. Kyllähän se repimällä ratkeaisi ilman vahvistusta, mutta ei kannata repiä. 

Sisus on hyvä, sen voisi tarvittaessa pyyhkäistä puhtaaksi. Sitten kun sisus menee huonoksi tai minigripsuu ei pysy enää kiinni niin sitten voi langan purkaa veks ja laittaa muovin muovinkeräykseen.

Eikä vie paljoa tilaa! Hyvä varapussukka. Näitähän pitää tehdä useampi, ois vaikka joka takin taskussa yksi. 

Et sellainen pirkkaniksikierrätys!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.